OFFLINE

Ételek, amik az alvást segítik

2007. január 30., kedd 10:23

Ha alvászavarokkal küzd - a jó megoldást lehet hogy a konyhájában találja. Elsőre ugyan meglepően hangzik, mert nehéznek gondoljuk, de nyugodtan együnk esténként banánt. A benne található magnézium, sok melatonin és szerotonin nagyon jó izomlazítók. A mandulában pedig mindjárt két fontos alvássegítő anyag is van, a tryptophan és a magnézium. A kamilla tea  összetevőiben pedig bőven van természetes nyugtató.

A meleg tej sem csak egy mítosz. A tejben található aminosavak és a kálcium valóban megnyugtatják az idegeket. Legjobb, ha a meleg tejet, vagy a herbateát egyből mézzel isszuk. Ettől nemcsak az íze lesz jobb, de a mézben lévő cukor blokkolja az orexin nevű hormont is, amit a legújabb kutatások az alvászavarral hoznak összefüggésbe.

Aztán ott van a krumpli, ami bár nem éppen diétás, enyhíti a túlzott gyomorsavtermelés kellemetlen hatásait, mert szinte mindent magába szív, ami szembe jön.  Együnk lefekvés előtt  zabkását tejjel. Egyrészt kizárt, hogy utána éhgyomorral feküdnénk le aludni, másrészt a zab leköti a melatonint, ami nagyon fontos antioxidáns. Végül a teljes kiőrlésű kenyér, ami inzulint termel, főleg ha még mézet is kenünk rá. Hatására az agyban szerotonin keletkezik, ami szépen elaltat majd.

(Forrás: Real Age)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta