OFFLINE

Ételek, amik az alvást segítik

2007. január 30., kedd 10:23

Ha alvászavarokkal küzd - a jó megoldást lehet hogy a konyhájában találja. Elsőre ugyan meglepően hangzik, mert nehéznek gondoljuk, de nyugodtan együnk esténként banánt. A benne található magnézium, sok melatonin és szerotonin nagyon jó izomlazítók. A mandulában pedig mindjárt két fontos alvássegítő anyag is van, a tryptophan és a magnézium. A kamilla tea  összetevőiben pedig bőven van természetes nyugtató.

A meleg tej sem csak egy mítosz. A tejben található aminosavak és a kálcium valóban megnyugtatják az idegeket. Legjobb, ha a meleg tejet, vagy a herbateát egyből mézzel isszuk. Ettől nemcsak az íze lesz jobb, de a mézben lévő cukor blokkolja az orexin nevű hormont is, amit a legújabb kutatások az alvászavarral hoznak összefüggésbe.

Aztán ott van a krumpli, ami bár nem éppen diétás, enyhíti a túlzott gyomorsavtermelés kellemetlen hatásait, mert szinte mindent magába szív, ami szembe jön.  Együnk lefekvés előtt  zabkását tejjel. Egyrészt kizárt, hogy utána éhgyomorral feküdnénk le aludni, másrészt a zab leköti a melatonint, ami nagyon fontos antioxidáns. Végül a teljes kiőrlésű kenyér, ami inzulint termel, főleg ha még mézet is kenünk rá. Hatására az agyban szerotonin keletkezik, ami szépen elaltat majd.

(Forrás: Real Age)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta