A Nébih központja mellett működtettek horror hentesüzletet

A Fény utcai piac harmadik emeletén található húsos üzletről van szó.

Elég vakmerőnek kell lenni ahhoz, hogy a Nébih központjához legközelebb eső piacon próbáljunk  penészes és romlott kolbászt elrejteni, valamint a legalapvetőbb higéniai szabályokra is fittyet hányni. Nem is sikerült a Kollár és Tsa Kft.-nek a művelet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai a Fény utcai piac harmadik emeletén található húsárú üzletben ugyanis 3,2 tonna lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű, jelöletlen vagy egyéb okból nem nyomon követhető, valamint penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított, vagy tárolt terméket találtak.

Most pedig képzeljük el azt az esetet, amikor a Nébih munkatársa kiszalad a szomszéd utcában lévő piacra egy jó kolbászt venni az ünnepekre, erre azt látja, hogy az egész üzletben nagy a rendetlenség, az egyik sarokban egy cipő, a másikban egy esernyő árválkodik, a működőképtelen, koszos kézmosót meg inkább kukának használják.

Azt persze nem tudjuk, hogy hogyan bukkantak az igénytelen húsos üzletére, de nem lennénk meglepve, ha valóban egy sima piaci séta miatt került volna a látóterükbe a bolt. A közlemény a cipőkön és esernyőn túl kitér arra, hogy az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. De hasonló gondatlanság jellemezte az egységben fellelt árukészletet is. A termékek között jelentős mennyiségben voltak a lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, jelöletlen vagy – dokumentáció hiányában – nem nyomon követhető élelmiszerek. Az árucikkek egy része penészes, erősen szennyezett volt, továbbá azokat a hűtési lánc megszakításával, szobahőmérsékleten tárolták, illetve, kifejezett jogszabályi tiltás ellenére, lefagyasztották. Ezen élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt összesen több mint 3,2 tonna termék forgalomból való kivonását, forgalmazásának megtiltását és megsemmisítését rendelte el a Nébih.

A boltot akkor bezárták, a húst megsemmisítették, de a közleményből kiderült, hogy azóta újra kinyitottak, mert a feltárt hiányosságokat sikerült pótolni, vagyis alaposan kitakarítottak, megszerelték a csapot és úgy tűnik vettek néhány friss kolbászt, amik már nem a radiátorcsövekről lógnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek