Lehet a karácsonyi menü egy kicsit egészségesebb! Mutatjuk, hogyan

Habár nálunk még egyik évben sem maradt ki, állítólag mégsem szükségszerű kajakómáig, rossz közérzetig tömnünk magunkat az ünnepi ebédeken és vacsorákon. Az alábbi menüsorral az esélye biztosan meglesz az idei egészséges karácsonyi menü összeállításának.

Persze az adagokkal és a szénhidrátokkal is spórolhatnánk, de még jobb, ha egy kicsit húsmentesebb, egy kicsit energiaszegényebb és egy kicsivel több zöldséggel és gyümölccsel készülnek az idei finomságok. 

Előétel

Íme egy húsmentes, mégis ünnepi előétel, amit jó sok fűszerrel és rengeteg gyümölccsel érdemes tálalnod. 

Leves

A sütőtök nemcsak a hétköznapi vacsorák alapanyagaként finom, hanem remek leves is készülhet belőle. Téli fűszerekkel és csilis parmezáncsipsszel még izgalmasabb. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Főétel

Nem kell, hogy az ünnepi főételek mindegyike húsos legyen, legalább karácsony második napján érdemes megfontolnod a kicsit könnyebb ételek készítését. Ha erre vállalkoznál, van is néhány tippünk segítségképp. 

Desszert

Ezt a gyors és remek desszertet mézzel, de akár édesítővel is elkészítheted, és érdemes kis poharakban tálalnod, így talán egy kicsit könnyebb nemet mondani a második és harmadik adagra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek