INTIM

Órák után alig vártam, hogy ráugorjak a pasimra

2011. július 4., hétfő 19:46

A kedvetlen, rutinszerű szextől, a lapos libidótól sok nő – rajtuk keresztül pedig számtalan férfi – szenved. A szexuális langyos vízről a hormonok, a sok stressz, a depresszió, az unalom és még egy halom egyéb tényező tehet, egy azonban teljesen biztos, a tánc, ami az alhasi pontokat célozza meg, csodás hatással van a libidóra, legalábbis ezt állítják azok, akiknek a hastánctól, a termékenységi tornától, a zumbától indult be a szexuális drive.

„Korábban mindig azt hittem, hogy a szexuális libidóm úgy jó, ahogy van, aztán egy nőgyógyászati probléma miatt beneveztem egy speciális női tornára - ami inkább táncóra, mint tornaóra. Pontosan nem tudnám megmondani, hogy mikor jelentkeztek az első vágyhullámok, de hogy a tornát követő negyedik nap még tartottak, az biztos. Annyira kívántam a szexet, mint még soha. A barátom nem értette, mi van, kapcsolatunkba rendszerint ő kezdeményezte a szexet, nem én. De mindez megváltozott, a tornát azóta is heti kétszer csinálom, és most már én kezdeményezek” - mesélte Eszter (31), aki az Aviva tornának köszönheti, hogy felpezsdítette a szexuális életét. „A táncos torna alapja a balett, gimnasztika és különféle tornamozdulatok, ezek kombinációja adja a mélyizomtorna alapját. Ez alól a genitális zónát sem volt kivétel. A torna helyrehozza a hormonszinteket, segíti a gyermekáldást és nem utolsósorban növeli a libidót is” - magyarázta Tóth Lívia oktató.

Dolgozzanak a hormonok!

A hasat mozgató táncok az endorfintermelést fokozzák, az alhasi területek véráramlását stimulálják – a beindult véráram pedig beindult libidót eredményez. A finom és precíz hasi mozgások feloldják a gátakat, görcsöket, amiket például a menstruáció vagy valamely szexuális zavar vált ki.

Az alhas mozgósítása

A hastánc erejét a nők időtlen-idők óta ismerik, segítségével gyógyították és erősítették magukat, tudták, a hétköznapok során kevésbé óvott hasi területeket a mozgás trenírozza, és persze a tánc egy további, egyáltalán nem elhanyagolható mellékhatását is hamar felismerték: nemcsak esztétikailag gyönyörködtet, de szexuális erejüket is mozgósítja. Olyannyira, hogy ezt a férfiak sem tudják nem észrevenni. Zoltán (32) barátnője bár nemrég kezdett el hastáncolni, a csípőhullámzást, az apró kis rezgéseket máris átültette a szexbe, ami – ahogy Zoltán fogalmaz – új távlatokat nyitott meg a szexben.

De nemcsak ő, Alma (32) is ismeri a tánc libidóra mért jótékony hatását, az ő étvágya is a hastánctól jött meg. „Úgy gondolom, ha tánc közben egy nő szexisnek, felszabadultnak érzi magát, mindenképpen jó hatással van a libidójára, de ez inkább pszichikai jelenség. A hastánc azonban fizikailag is fokozza a nemi vágyat, hiszen a megfelelő helyeken mozgatja meg a női energiákat. Én az első hastáncórák után tapasztaltam a hirtelen megnövekedett libidót. Frissnek, energikusnak és ellenállhatatlannak éreztem magam, az alhasam kissé lüktetett."

"Az órák után alig vártam, hogy hazaérjek és ráugorjak a pasimra, aki persze lelkesen támogatta a tanfolyamot. Ez a hatás aztán néhány hónap után csökkent, ahogy a testem hozzászokott a fel-alá randalírozó energiákhoz. Megosztottam a dolgot a hastáncoktatóval, aki megerősítette, hogy ez természetes jelenség. Ez minden olyan mozgásformára igaz, ahol a nők sokat ráznak, tekerik a csípőjüket, így egy salsa, zumba, vagy afrotánc edzés után is lehet hasonlókat tapasztalni.” Alma fiúja szerint: „a férfiaknál nincs ilyen, ők egyszerűbben működnek. Őket a nők táncának látványa pörgeti fel.”

Tánc: a szex nyelve

A tánc az emberi szexualitás egyik legerősebb kifejezőeszköze, az erotika, a test pazar ünneplése, melynek alapja a nemiségről szóló párbeszéd. Sokan úgy hiszik, hogy a tánc minden nőben kódolva van, a tánc a nők monopóliuma, sőt, ha fokozni szeretnénk, a tánc és a nő egymás szinonimái; a természet a női testet azért faragta rugalmassá, hajlékonnyá, hogy teste mozgásával meséljen pulzáló szexualitásáról.

A tánc egyfajta erotikus kommunikáció a partnerrel és önmagunkkal, a kar emelése, a láb hajlítása, a csípő ringatása gyakran kifejezőbb minden szónál, segítségével a nő sokkal jobban elmesélheti vágyait, extázisát. Tánctörténeti kutatók szerint a tánc mindig is a test és a lélek eksztatikus emelkedettségét jelentette, a táncot a szexualitás alól felszabadítani soha nem lehet – sokan például magát a szerelmeskedést is a tánc egy formájának tekintik.

Argentin tangóval a nőiességért

"Egyszer egy barátnőm hívott valami latin tánctanfolyamra. Azt mondta, azért kezdte el, mert nem tudta megélni magában a nőt. Pedig nagyon akarta. Meg azt is, hogy a simulós latin mozdulatok mindenkinél megdobják a libidót. Gondoltam, ebből bajom úgy sem lehet. Párom ugyan nem volt (ide mindenki párban jött), de az oktató lány, a szintén táncos tesójával érkezett. Észrevettük egymást. Tesó szép fiú volt. Középmagas, fekete haját a tarkóján copfba fogta, és iszonyú jól mozgott. Nővérével. Aztán velem. Odajött hozzám. Nem kérdezett, csak megfogta a kezemet, és vezetett. Minden mozdulata tele volt érzelmekkel, egy lépést sem tudtam megjegyezni, de teste az övét követte. Volt ebben a táncban valami. Valami megmagyarázhatatlan, őrült szexuális vonzalom. A libidóm már akkor helyre került. Ma pedig én oktatom ezt a táncot, és a fiúm. Ez a fiú. Azt mondják, a tánc felér egy előjátékkal. Fel. Nálunk mindenképp" - meséli Lili (31), aki sok éve boldog a tesóval.

A Dívány szerkesztők ajánlásával!

Reggaeton - Ez a tánc leginkább a latin életérzéshez, a szexualitás explicit módon történő kifejezéséhez kötődik. Szigorú megkötések helyett itt az a fontos, hogy kiszabaduljon belőlünk a dög, és gátlásainkat ledobva élvezzük a tánc felszabadító erejét.

NIA - Egy holisztikus tánc, ami a nőiesség megtalálásában, annak megélésében segít, a férfiak pedig nagyon hálásak azért, hogy feleségeikből, barátnőikből előhozza a nőies nőt a NIA.

Zumba - Egy tánc, melynek segítségével szexi mozdulatokat sajátíthatsz el, amitől magabiztos és ellenállhatatlan leszel.

Burlesque - A tánc az '40-es, '50-es évek Amerikájából származik, a felnőtt szórakoztatás egyik közkedvelt formája évtizedek óta, a legnőiesebb, legelegánsabb és legklasszikusabb irányzat, amely nemcsak szexis, de szórakoztató, bájos és esetenként humoros is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta