Órák után alig vártam, hogy ráugorjak a pasimra

A kedvetlen, rutinszerű szextől, a lapos libidótól sok nő – rajtuk keresztül pedig számtalan férfi – szenved. A szexuális langyos vízről a hormonok, a sok stressz, a depresszió, az unalom és még egy halom egyéb tényező tehet, egy azonban teljesen biztos, a tánc, ami az alhasi pontokat célozza meg, csodás hatással van a libidóra, legalábbis ezt állítják azok, akiknek a hastánctól, a termékenységi tornától, a zumbától indult be a szexuális drive.

„Korábban mindig azt hittem, hogy a szexuális libidóm úgy jó, ahogy van, aztán egy nőgyógyászati probléma miatt beneveztem egy speciális női tornára - ami inkább táncóra, mint tornaóra. Pontosan nem tudnám megmondani, hogy mikor jelentkeztek az első vágyhullámok, de hogy a tornát követő negyedik nap még tartottak, az biztos. Annyira kívántam a szexet, mint még soha. A barátom nem értette, mi van, kapcsolatunkba rendszerint ő kezdeményezte a szexet, nem én. De mindez megváltozott, a tornát azóta is heti kétszer csinálom, és most már én kezdeményezek” - mesélte Eszter (31), aki az Aviva tornának köszönheti, hogy felpezsdítette a szexuális életét. „A táncos torna alapja a balett, gimnasztika és különféle tornamozdulatok, ezek kombinációja adja a mélyizomtorna alapját. Ez alól a genitális zónát sem volt kivétel. A torna helyrehozza a hormonszinteket, segíti a gyermekáldást és nem utolsósorban növeli a libidót is” - magyarázta Tóth Lívia oktató.

Dolgozzanak a hormonok!

A hasat mozgató táncok az endorfintermelést fokozzák, az alhasi területek véráramlását stimulálják – a beindult véráram pedig beindult libidót eredményez. A finom és precíz hasi mozgások feloldják a gátakat, görcsöket, amiket például a menstruáció vagy valamely szexuális zavar vált ki.

Az alhas mozgósítása

A hastánc erejét a nők időtlen-idők óta ismerik, segítségével gyógyították és erősítették magukat, tudták, a hétköznapok során kevésbé óvott hasi területeket a mozgás trenírozza, és persze a tánc egy további, egyáltalán nem elhanyagolható mellékhatását is hamar felismerték: nemcsak esztétikailag gyönyörködtet, de szexuális erejüket is mozgósítja. Olyannyira, hogy ezt a férfiak sem tudják nem észrevenni. Zoltán (32) barátnője bár nemrég kezdett el hastáncolni, a csípőhullámzást, az apró kis rezgéseket máris átültette a szexbe, ami – ahogy Zoltán fogalmaz – új távlatokat nyitott meg a szexben.

De nemcsak ő, Alma (32) is ismeri a tánc libidóra mért jótékony hatását, az ő étvágya is a hastánctól jött meg. „Úgy gondolom, ha tánc közben egy nő szexisnek, felszabadultnak érzi magát, mindenképpen jó hatással van a libidójára, de ez inkább pszichikai jelenség. A hastánc azonban fizikailag is fokozza a nemi vágyat, hiszen a megfelelő helyeken mozgatja meg a női energiákat. Én az első hastáncórák után tapasztaltam a hirtelen megnövekedett libidót. Frissnek, energikusnak és ellenállhatatlannak éreztem magam, az alhasam kissé lüktetett."

"Az órák után alig vártam, hogy hazaérjek és ráugorjak a pasimra, aki persze lelkesen támogatta a tanfolyamot. Ez a hatás aztán néhány hónap után csökkent, ahogy a testem hozzászokott a fel-alá randalírozó energiákhoz. Megosztottam a dolgot a hastáncoktatóval, aki megerősítette, hogy ez természetes jelenség. Ez minden olyan mozgásformára igaz, ahol a nők sokat ráznak, tekerik a csípőjüket, így egy salsa, zumba, vagy afrotánc edzés után is lehet hasonlókat tapasztalni.” Alma fiúja szerint: „a férfiaknál nincs ilyen, ők egyszerűbben működnek. Őket a nők táncának látványa pörgeti fel.”

Tánc: a szex nyelve

A tánc az emberi szexualitás egyik legerősebb kifejezőeszköze, az erotika, a test pazar ünneplése, melynek alapja a nemiségről szóló párbeszéd. Sokan úgy hiszik, hogy a tánc minden nőben kódolva van, a tánc a nők monopóliuma, sőt, ha fokozni szeretnénk, a tánc és a nő egymás szinonimái; a természet a női testet azért faragta rugalmassá, hajlékonnyá, hogy teste mozgásával meséljen pulzáló szexualitásáról.

A tánc egyfajta erotikus kommunikáció a partnerrel és önmagunkkal, a kar emelése, a láb hajlítása, a csípő ringatása gyakran kifejezőbb minden szónál, segítségével a nő sokkal jobban elmesélheti vágyait, extázisát. Tánctörténeti kutatók szerint a tánc mindig is a test és a lélek eksztatikus emelkedettségét jelentette, a táncot a szexualitás alól felszabadítani soha nem lehet – sokan például magát a szerelmeskedést is a tánc egy formájának tekintik.

Argentin tangóval a nőiességért

"Egyszer egy barátnőm hívott valami latin tánctanfolyamra. Azt mondta, azért kezdte el, mert nem tudta megélni magában a nőt. Pedig nagyon akarta. Meg azt is, hogy a simulós latin mozdulatok mindenkinél megdobják a libidót. Gondoltam, ebből bajom úgy sem lehet. Párom ugyan nem volt (ide mindenki párban jött), de az oktató lány, a szintén táncos tesójával érkezett. Észrevettük egymást. Tesó szép fiú volt. Középmagas, fekete haját a tarkóján copfba fogta, és iszonyú jól mozgott. Nővérével. Aztán velem. Odajött hozzám. Nem kérdezett, csak megfogta a kezemet, és vezetett. Minden mozdulata tele volt érzelmekkel, egy lépést sem tudtam megjegyezni, de teste az övét követte. Volt ebben a táncban valami. Valami megmagyarázhatatlan, őrült szexuális vonzalom. A libidóm már akkor helyre került. Ma pedig én oktatom ezt a táncot, és a fiúm. Ez a fiú. Azt mondják, a tánc felér egy előjátékkal. Fel. Nálunk mindenképp" - meséli Lili (31), aki sok éve boldog a tesóval.

A Dívány szerkesztők ajánlásával!

Reggaeton - Ez a tánc leginkább a latin életérzéshez, a szexualitás explicit módon történő kifejezéséhez kötődik. Szigorú megkötések helyett itt az a fontos, hogy kiszabaduljon belőlünk a dög, és gátlásainkat ledobva élvezzük a tánc felszabadító erejét.

NIA - Egy holisztikus tánc, ami a nőiesség megtalálásában, annak megélésében segít, a férfiak pedig nagyon hálásak azért, hogy feleségeikből, barátnőikből előhozza a nőies nőt a NIA.

Zumba - Egy tánc, melynek segítségével szexi mozdulatokat sajátíthatsz el, amitől magabiztos és ellenállhatatlan leszel.

Burlesque - A tánc az '40-es, '50-es évek Amerikájából származik, a felnőtt szórakoztatás egyik közkedvelt formája évtizedek óta, a legnőiesebb, legelegánsabb és legklasszikusabb irányzat, amely nemcsak szexis, de szórakoztató, bájos és esetenként humoros is.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek