ÉLETMÓD

Ingyenpiára bukik a magyar munkavállaló

Dívány 2015. január 23., péntek 12:00

Bár tudjuk, hogy a munkahelyi barátságok mennyire hasznosak lehetnek a munkaadók és munkavállalók szempontjából is, a magyar dolgozók többsége nem jár rendszeresen a munkatársaival szórakozni, és csak 11%-a találkozik heti/havi rendszerességgel a kollégáival a munkaidőn kívül, 15 százalék pedig sosem veszt részt semmilyen ilyen jellegű programban. Ha azonban a vállalat előre megszervezi, 85 százalék szívesen elmegy, és nem érzi kötelezettségnek. A legtöbb közös program valamilyen módon kötődik az alkoholfogyasztáshoz, ezzel szemben a munkaidőn túli közös étkezések semmilyen formája nem jellemző.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell, hogy belehaljon a méhnyakrákba

Toma 2015. január 22., csütörtök 18:37

Ezen a héten folyik az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, így a napokban fokozott figyelem irányul a betegségre, annak kialakulására, de legfőképp megelőzésére. A statisztikák szerint ez az állapot világszerte közel 1,4 millió nőt érint, Magyarországon pedig az évente regisztrált 1200 megbetegedésből közel félezer esetben visszavonhatatlan az állapot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az app, amivel ön is segíthet látni a látássérülteknek

mzd 2015. január 22., csütörtök 15:12

BeMyEyes.PNG
Fotó: BeMyEyes.com

A látássérült emberek az életük legtöbb területén felmerülő nehézségekkel látók számára meglepően jól megbirkóznak, de vannak olyan élethelyzetek, ahol azért nekik is elkélhet a segítség. Ilyen például, amikor meg kellen tudniuk a hűtőjükben található tej lejárati dátumát, vagy szeretnék tudni, mi látható azon a képen, amit a szeretteik küldtek nekik. Pár napja futottunk bele a BeMyEyes (Légy a szemem!) névre hallgató alkalmazásba, amely nálunk magasra tette a lécet az idei Év appja címért folyó versenyben. És hogy miért? Mert nemcsak értelmes, de nagyon szép dologra is használja a technika adta lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Így teljesítettek a szőlőzsírok

Divany.hu 2015. január 21., szerda 21:36

Bár a tél kettős arcát mutatja, a szájápolók (vagy más néven szőlőzsírok) eladásai most vannak az egekben, ezért teszteltük őket, hogy teljesen feleslegesen ne adjanak ki pénzt olyan termékekre, amelyek semmit nem használnak. Van, amelyikünk szája jól bírja a hideget és alig szorul ápolásra, más évek óta függő, és minden kabátjában lapul legalább egy szőlőzsír, megint más csak a téli időszakban vásárol ilyen termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3+1 hotel, ahol világsztár a tulajdonos

travelo 2015. január 21., szerda 10:18

Szállodák, ahol híresség a tulaj a Coppola klán dél-olasz álomvillájától Robert de Niro New York-i luxushotelén át John Malkovich megfizethető dizájnszállójáig. Nézzen bennük körül velünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 modern fitnesztévhit megcáfolva

Toma 2015. január 21., szerda 09:21

Az Outside Online megcáfolta a leggyakoribb tévhiteket, amikkel bárki találkozhat, aki szeretne egészségesebben élni. 

Formálja hasizmát mókás gyakorlatokkal

tatota 2015. január 20., kedd 16:31

Tud egy lábon állni? És egy folyton billegő felületen, súlyzózás közben? Vagy próbált már labdán guggolni? Mi már igen, és bátran kijelenthetjük, hogy ha nekünk sikerült, akkor egy kis gyakorlással, és persze a szakértő instrukcióival bárki elsajátíthatja ezeket a mutatványokat, melyeket még Hugh Jakcman is imád

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többet iszik, aki többet dolgozik

Dívány 2015. január 20., kedd 11:34

Korábban már írtunk arról, hogyan is lehet átvészelni a túlórákat. Persze itt jóval többről van szó, mint arról, hogy nem érünk időben haza. Kutatók több tanulmány eredményének összesítésével kiderítették, hogy azok a dolgozók, akik hetente több mint 48 órát dolgoznak, nagyobb eséllyel fogyasztanak több alkoholt is a kelleténél. A férfiaknál ez több mint 21, a nőknél pedig több mint 14 italt jelent – írja a New York Daily News. A mértéktelen alkoholfogyasztás pedig megnöveli a szív- és érrendszeri panaszok, a rák és a mentális problémák kialakulásának kockázatát, és persze a túlórázás is komoly veszélyeket rejt magában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ezek a csajok képesek rá, akkor ön is!

mzd 2015. január 19., hétfő 13:30

Zseniális brit reklámfilm buzdítja egészséges életmódra azokat a nőket, akik sportolnának, de félnek a nevetségessé válástól. Mert becsülendő a Dove munkája, amivel segíteni próbálnak a nőknek elfogad(tat)ni a saját testüket, de mi van azokkal, akik szeretnének is tenni azért, hogy eltüntessék a nemkívánatos zsírpárnáikat, ám visszatartja őket az esetleges nevetségessé válás gondolata? 

Ezen próbál most változtatni aSport England, egy a sportot és egészséges életmódot népszerűsítő brit szervezet, akik egy vadiúj kampány, a ThisGirlCan (Ez a lány képes rá) segítségével szeretnének erőt adni az önbizalomhiányos, de tenni akaró nőknek. A beharangozó másfél perces videó pedig azért kiváló és újszerű, mert teljesen realista, és teljesen hétköznapi, sportoló nők szerepelnek benne – mindazzal együtt, ami a teljesen hétköznapi, sportoló nők számára ezzel jár: lefolyó sminkekkel, narancsbőrrel és remegő zsírpárnákkal együtt. És épp emiatt érdekes és mérföldkő ez a kisfilm az eddig tökéletes testekkel hirdető sportreklámok sorában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még 9 dolog, amit nem takarít eleget vagy megfelelően

Dívány 2015. január 17., szombat 14:39

Azt hiszi, most már tudja, milyen tárgyakat, helyeket nem takarít eleget? Ne dőljön hátra elégedetten, az csak a lista első fele volt. A Huffington Post gyűjtésének köszönhetően viszont újabb tételeket adhat hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az okostelefonra köthető hulahopp karika

bb 2015. január 17., szombat 13:26

Bár mi eddig sem estünk kétségbe napi 10-15 perc hulahoppozástól, de talán az okostelefonra csatlakoztatható, felturbózott verzió másoknak is meghozza majd a kedvét egy kis mozgáshoz. A klasszikus sporteszköz modernizált változatára az innovatív ötleteket gyűjtő Quirky oldalán találtunk rá, ahol azt állítják az ötletgazdák, hogy az integrált Bluetooth technológiának köszönhetően a karika vezeték nélkül is csatlakoztatható az okostelefonunkra, és egy applikáció segítségével háromféle funkciót is kipróbálhatunk a hulahoppozáshoz.

1 SMART HULA HOOP VL 6912 sm
Fotó: quirky.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapest és Róma volt a legnépszerűbb úticél 2014-ben

Dívány 2015. január 16., péntek 20:24

Január az összegfoglalók szezonja, a Trivago árösszehasonlító weboldal például azt nézte meg, hogy tavaly mik voltak a legkedveltebb úticélok belföldön és külföldön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így teszi tönkre a szépséget a fűtés

ST 2015. január 16., péntek 19:17

Gondolkodott már azon, hogy vajon telente a bőre miért sokkal fakóbb, a haja miért egészségtelenebb még akkor is, ha gondoskodik a megfelelő hidratálásról és védelemről? Nos, a bűnös a radiátor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit nem takarít (eleget)

Dívány 2015. január 15., csütörtök 15:15

Lehet, hogy azt gondolja, elég már a takarítási tippekből, de a Shape cikke nyomán most azokat a tárgyakat gyűjtöttük össze, amiket nem tisztítunk, mosunk meg és ki elégszer, sőt, biztos van olyan, akinek eszébe sem jut, hogy ezekkel foglalkoznia kellene. Pedig elképesztő baktériumtenyészet tud lenni egy cipőfűző, kávégép vagy a táskája fogantyúja is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúllyal küzd? Ne a gyorséttermeket hibáztassa!

Sáfár Zsófia 2015. január 14., szerda 17:40

Ma már tényként kezeljük és szinte természetesnek vesszük, hogy az elhízás civilizációs probléma, miközben az orvosok és táplálkozási szakértők nem győzik hangoztatni, milyen súlyos következményei lehetnek a falánkságnak. Ha többször szembesülnénk azzal a ténnyel, milyen sűrűn esünk a reklámok csapdájába, vagy hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk a társadalmi és életmódbeli változásoknak köszönhetően, talán könnyebben ellenállnánk azoknak a fránya kísértéseknek, és elkezdenénk végre tudatosan táplálkozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adrenalinlöketre vágyik? Ezek a világ legextrémebb célpontjai

travelo 2015. január 14., szerda 13:01

Unja a kötelező turistalátványosságokat? Válasszon a pénztár előtt sorban állás és a turistacsoportban tülekedés helyett valami extrémebb elfoglaltságot! Íme a helyek, ahol igazán szokatlan dolgok történnek az emberrel a világ legmeredekebb lépcsőjének megmászásától, az erjesztett rája kóstolgatásáig. A turistamentességet persze nem garantáljuk, de biztosan nem lesz akkora tömeg, mint Disneylandben!

Egészségkísérlet: Túl az első 10 napon

etelka 2015. január 14., szerda 09:10

Egy ideje baromi egészségesen élek. Bár kétszer is remegve nyúltam a gyerek Túró rudija után, megkeményítettem a szívemet, és maradtam a mandula rágcsálásánál. Éppen 12 nap ja, hogy megfogadtam, egy hónapon keresztül nem eszem feldolgozott élelmiszert, kerülöm az E-betűvel kezdődő összetevőket, állományjavítókat, színezékeket és egyéb a szervezetbe nem való dolgokat. Ezzel párhuzamosan küzdök a cukor ellen, ami nem mindig egyszerű - tudom, az olvasók egy része, itt már legyint, hogy ennyi akaraterőm sincs. Valljuk be, néha tényleg nincs.

Amikor anyukámnak bevallottam az új projektet, elnézően legyintett: túlvan már a vega, paleo és egyéb korszakokon, elég edzetten kezeli a helyzetet. Rutinosan válaszol a gyanakvó kérdésemre, milyen citromlével van savanyítva a céklasaláta, és hogy vajon a szójaszószt csekkolta -e?

shutterstock 161198273

Helyzetemet nehezíti egy sokat sportoló kiskamasz, aki porszívóként takarítja ki a hűtő tartalmát, és hiába kapott élete első 4-5 évében csak bio-vegetáriánus ételeket, mára tipikus hamburger-hot-dog-pizza tengelyen mozog. Mentségemre szolgáljon, mindhárom itthon készül, én meg életemben nem költöttem ennyit húsra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

2015 legfittebb tippjei

Bánkuti Gabriella 2015. január 13., kedd 12:25

2014-ben számos új edzésformát kipróbáltam, igazi elkötelezett művelője, oktatója és hirdetője lettem a funkcionális tréningeknek. Ahhoz, hogy tisztább képet kapjunk és megjósolhassuk 2015 trendjeit, ismernünk kell a tavalyi év legmenőbb sportprogramjait, edzésőrületeit.

A 2014-es év nagy kedvencei és meglepetései voltak a bombaként berobbanó funkcionális tréningek és a saját testsúlyos gyakorlatok. Nem lesz ez másképp a 2015-ös évben sem. A funkcionális tréningek lehetőségei kimeríthetetlenek, a saját testsúlyos gyakorlatok pedig tovább mutatnak egy pillanatnyi kockáshas projekten. Ezek a programok javítják a test összképét, miközben fogyunk, szálkásodunk javul az egyensúlyunk, a testtartásunk és az ízületeink is fokozatos, kíméletes terhelésnek vannak kitéve. Itt mindenki csak annyit és azt edz amennyit bír, illetve amennyi jól esik neki, de mégis úgy, hogy ott van a közvetlen edzőtársak biztató és erőt adó jelenléte és drukkolása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl kerek a feje? Nem kell azonnal plasztikáztatni

Sáfár Zsófia 2015. január 13., kedd 09:26

Előfordul, hogy a felszaladt kilók a fejformán is különösen meglátszanak, de lehet, hogy ön éppen az a típus, akinek súlyvesztés során a tokája nem veszi a jelzést, ezért arca szép kerek marad. Ha ez örökletes tulajdonság, akkor leginkább az arcplasztika segíthet, de nem minden esetben ez az egyetlen megoldás!

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 jel, ami azt mutatja, hogy ön alkoholista

Becca 2015. január 12., hétfő 15:51

Ön is volt már úgy, hogy alig várta, hogy hazaérjen és bedobhasson egy pohár italt, oldandó az egész napos feszültséget, és hogy könnyebben el tudjon aludni? Ha igen, rossz hírünk van: ön alkoholista. Legalábbis a Daily Mail egyik cikke szerint ez már jelenthet alkoholizmust. De még mi? A hajtás után elolvashatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már megint édességre fáj a foga? Nem véletlenül.

Sáfár Zsófia 2015. január 11., vasárnap 18:26

Ha megkérdezné ismerőseit, milyen ételeket kívánnak meg gyakran, biztosan lenne köztük olyan, aki habozás nélkül rávágná, hogy csokoládét, mert az boldoggá teszi, és olyan is, aki a sós nassokért rajong. Engem például válogatós édesszájúnak tartanak; nem feltétlenül a csokik vagy a sütik a gyengéim, inkább a krémes, gyümölcsös, túrós és vaníliás finomságokra utazom. Azért megnyugtató, hogy az ilyen sóvárgásokkal nem vagyok egyedül... 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem, a gyógyszer és az alkohol tényleg nem jó párosítás

Sáfár Zsófia 2015. január 11., vasárnap 11:09

Eleget hallotta már azt a figyelmeztetést, hogy gyógyszerre ne igyon? Valószínűleg nem véletlenül. A háziorvosunk, a gyógyszerészek és a rokonaink is azt sulykolják belénk évtizedek óta, hogy bizonyos gyógyszerekre ne fogyasszunk alkoholt, különben váratlan és kellemetlen hatásokkal nézhetünk szembe. Hogy pontosan mikkel? Azt ritkán árulják el, de az IFuckinLoveScience.com szerint aki eddig szót fogadott, az továbbra is tegyen így.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 találmány, amire a kütyü- és egészségmániások elkezdhetnek gyűjteni

Dívány 2015. január 10., szombat 23:43

Január 6. és 9. között rendezik meg Las Vegasban a CES 2015 kiállítást, ahol a legújabb találmányokat, technikai érdekességeket vonultatják fel a cégek. Természetesen idén is rengeteg olyan eszközt mutatnak be, amik jól jöhetnek azoknak, akik szeretnek egészségesen élni, sportolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A joghurtevés jó a lelkének is

Dívány 2015. január 10., szombat 11:50

A szakemberek az elmúlt években egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy a bélben élő baktériumok milyen hatással vannak az emberi agyra és persze fordítva. Eddig többségében állatokon végzett vizsgálatokkal próbálták igazolni az összefüggést, ezért jelent nagy lépést az Oxfordi Egyetem neurobiológusainak munkája, aminek eredményeit a Psychopharmacology folyóiratban publikálták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 ok, amiért érdemes a kollégákkal barátkozni

Dívány 2015. január 9., péntek 14:05

Napjaink nagy részét a munkahelyünkön töltjük, ezért fontos, hogy amennyire csak lehet, jól is érezzük magunkat munka közben is. Ebben sokat segíthetnek a munkahelyi barátságok. A LinkedIn felmérése szerint generációnként eltérő, hogy ki hogyan ítéli meg az ilyen kapcsolatokat, a harmincasok, húszasok közül sokan szívesen osztják meg magánéletük részleteit a kollégáival, míg az idősebbek nem tárulkoznak ki ennyien. A munkahelyi felmérésekkel foglalkozó Officevibe felmérése szerint a munkáltatónak és a munkavállalónak is megéri, ha barátkozhatnak az alkalmazottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 ... 135

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés