#ÉLETEM

4 tipp, hogyan lehetsz úrrá a káoszon

Aladár 2017. április 19., szerda 10:57

Ha hatékonyabb munkavégzésre törekszünk, vagy csak áttekinthetőbbé akarjuk tenni a környezetünket, jó ötlet csoportosítani, illetve bizonyos esetekben végleg kidobni a mindent elöntő, minket körülvevő szeméthegyet.

1. Jelöljünk ki egy mindenes fiókot!

Daniel J. Levitin magatartáskutató és az Organized Mind című könyv szerzője korábban azt vallotta, az a jó, ha mindennek megvan a maga helye, ám miközben a könyvéhez gyűjtött anyagot, rájött, nem feltétlenül jó ötlet a túlzott rendszerezés, nem feltétlenül kell mindenhez hozzárendelni valamilyen kategóriát. Gondoljunk csak bele, milyen megerőltető lenne az, ha minden egyes papírlapot külön mappában raktároznánk el, majd emlékeznünk kellen, hogy hova is tettük. Jó megoldás lehet tehát, egy olyan dosszié vagy éppen fiók létrehozása, amibe az ember beleszórhat mindent, ami nem tudott besorolni sehova, így egyszerűbb lesz a keresgélés. 

shutterstock 401069230
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kötődik ki a cipőfűzőnk

Aladár 2017. április 19., szerda 07:04

A "gyenge" csomókat érdemes elkerülni, de ezenkívül csak az ima és a fohász segíthet rajtunk.

Mindenki szerencséjére egyre több az áttörés a világszerte komoly problémákért felelős, rejtélyes jelenségek megoldása terén. A Berkeley mérnökei most egy igazán nagy horderejű, apokaliptikus méreteket öltött problémát oldottak meg: rájöttek, miért kötődik ki a cipőfűzőnk. 

A jól álcázott (más néven átlátszó) üvegajtókba belesétálástól eltekintve kevés megalázóbb helyzetet lehet elképzelni a saját cipőfűzőben orra bukásnál. És hiába kötünk erős csomókat, néhány cipőt mintha külön arra a célra terveztek volna, hogy a könnyen kikötődő fűzőkkel röhögjenek ki minket. De pontosan hogy is zajlik ez a jelenség?

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nárcizmusnak két arca van, a szerelemben is

Szalay Ágnes 2017. április 18., kedd 20:56

Megtanultuk, hogy a narcisztikus ember nem egy főnyeremény egy kapcsolatban. Mégsem véletlen az, hogy annyian beleesnek a narcisztikusak bűvkörébe, általában vonzók és képesek csodálatot kiváltani másokból. Ez a napos oldaluk - de ott van a sötét oldal is...

Agatha Christie Öt kismalac című könyvében Amyas Crale-t, az ünnepelt festőt, a szenvedélyes férfit, a különleges apát megölik. Feleségét gyanúsítják a gyilkossággal, elítélik, nem sokkal később a börtönben meghal. Poirot tizenhat évvel az eset után, lányuk, Carla kérésére kezd bele a nyomozásba, hogy felderítse, mi történt másfél évtizeddel ezelőtt azon a tragikus nyáron. Ahogy beszélget az akkor ott lévőkkel, gyűjti az emlékeket, szép lassan kibontakozik a tehetséges és kisfiúsan bájos, mágnesesen vonzó, de kegyetlen és végtelenül önző férfi portréja. Carla, a lány elmondja: szülei között mély szerelem volt, csakhogy a férfinak, akit hajtott a „művészlelke”, ez nem volt elég. Újra és újra elhúzott otthonról, hogy élje világát Londonban, ünnepeltesse magát, inspirálódjon a festészetéhez. Az inspirációnak pedig a számára egyik legkellemesebb, feleségének meglehetős elégedetlenségre okot adó módja a fiatal modellek formáinak és bőrük textúrájának felderítése volt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 kérdés, amivel kiderítheted, kik az igaz barátaid

Brownie 2017. április 18., kedd 18:05

Hiszel az örökké tartó barátságban, de érzed, hogy valami már nem a régi köztetek? Ezek a szempontok segítenek tisztábban látni.

Van, amikor nyilvánvaló, hogy mégsem egy életre szól a barátság, mert a lelki társnak hitt személy kikezd a szerelmünkkel vagy lelép a tőlünk kapott kölcsönnel. Máskor nehezebb a döntés: vajon egy függőséggel küzdő barát mellett is örökre ki lehet tartani? Vagy egy olyan mellett, aki egy radikális változás után már teljesen másként szemlél dolgokat, mint amikor megismertük?

Dr. Ellen Hendriksen szakpszichológus, a Bostoni Egyetem kutatója szerint alapvetően senkinek nincs szüksége egy olyan listára, amiben legitim és illegitim okok vagy érvek szólnak egy baráti kötelék megszakítása ellen vagy mellett. De amellett, hogy az ösztöneinkre hallgatunk, az alábbi kérdéseket mindenképpen érdemes sorra venni, hogy eldönthessük, tényleg van-e jövője egy baráti kapcsolatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Merjünk nagyok lenni, lógjunk és hallgassunk!

Aladár 2017. április 18., kedd 06:53

Jobb hírt elképzelni sem lehet munkaügyben! Úgy fest, a lógástól hatékonyabbak leszünk, és van mentségünk, ha egy időre nem veszünk tudomást a környező világról.

A lézengők és lebzselők eddig is számíthattak a tudomány segítségre, a Science of Us is rendesen szállította az ürügyeket. A rendszeres szünetek szerintük produktívabbá és frissebbé tesznek, mi pedig írtunk már arról, hogy a délutáni szundikálás is csodákat tud tenni a karrierünkkel

shutterstock 571105918

A Harvard Business Review cikke egy még radikálisabb típusú munkamegszakítás mellett teszi le a voksát. Ők a teljes, a kommunikáció minden formáját érintő csend hívei. Természetesen logikus magyarázattal is előálltak: egy átlagos irodai dolgozó folyamatosan dolgozik azon, hogy megnyilvánulásait cenzúrázza, megfeleljen, harmonikusan tudjon együtt élni a körülötte ülőkkel.

Ha képesek vagyunk rövid időre kilépni ebből a munkahelyi üzemmódból, sokkal valószínűbb, hogy újszerű, hatékonyabb ötletekkel leszünk képesek előállni. Természetesen nincs szükség haladó szintű jógapózok megvillantására, elég lehet egy rövid séta, vagy pár perc egyedüllét egy elhagyott sarokban. Merjünk remeték lenni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudj meg mindent a vöröshajúakról!

Aladár 2017. április 17., hétfő 15:56

A vörösöknek dúsabb a hajuk, de könnyebben égnek le, és több fájdalmat éreznek. És ez nem minden!

Bár az X-Men-ben eddig nem jutottak főszerephez, a vöröshajúak bizony mutánsok. Nem funkcionálnak emberi faltörőkosként, de ha szerényebbek is, azért vannak szuperképességeik. Például kevesebb idő is elég nekik a napon, hogy hozzájussanak az aznapi D-vitamin fejadagjukhoz. Ugyanakkor sajnos könnyebben is égnek le, és nagyobb az esetükben a bőrrák kockázata is. Valamit valamiért. Emellett lassabban is őszülnek, de ha mégis elvesztik a hajszínüket, rögtön hófehérre váltanak. Még több érdekesség a vörösökről a Tech Insider videójában. 

A vöröshajúak hajszínéért és fehér bőréért egy génmutáció felelős, amitől több sárga és piros pigmentanyagot termelnek a festékképző sejtek. Bár kevesebb hajuk van, a hajhagymáik nagyobbak, ezért dúsabbnak tűnik a hajuk. Kevésbé előnyös képesség, de a vöröshajúak a fájdalmat is máshogy érzékelik, 20%-kal több érzéstelenítőre van szükségük egy műtét során mint másoknak. Érdekesség, hogy csupán a népesség 1-2 %-a természetes vörös, a reklámokban mégis jóval gyakrabban találkozni velük. Az emberek szeretik bámulni őket, így a reklámokat is jobb eséllyel nézik újra, aminek az az eredménye, hogy a hirdetések közel harmadában felbukkan egy vöröshajú. Vannak tehát szupererőik, de van-e lelkük?

Így cseréltem le az L-es ruháimat S-esekre 1,5 év alatt

Rimai Tímea Éva 2017. április 17., hétfő 09:57

Felesleges önsanyargatás nélkül, heti három edzéssel másfél év alatt annyit fogytam, hogy a teljes ruhatáramat le kellett cserélnem. De ennél is fontosabb, hogy végre megszerettem sportolni. Mutatom, nekem mik váltak be – mert ha nekem ment, neked is fog.

Aktív gyerekből lusta egyetemista, abból pedig elhízott felnőtt – na, ki ismert magára? Én is pont ezt az utat jártam be, és évek kellettek, mire sikerült változtatnom. Buktató az van bőven: rengeteg a hülye fogyókúrás tanács, és sokszor a kitartó edzés sem hozza a várt eredményt. Évekig próbálkoztam mindenfélével – tartottam például olyan étrendet, ami két hét alatt 14 kiló mínuszt ígért, olyan pompás főfogásokkal mint egy főtt tojás fél paradicsommal. Ma már nem is értem, hogyan hihettem el anno, hogy egy ilyen baromság működhet. A siker tehát állandóan elmaradt, és egyre jobban utáltam magam érte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válassz ágymatracot

moana 2017. április 16., vasárnap 18:36

Életünknek nagyjából egyharmadát az ágyban töltjük, ezért érdemes időt és pénzt is szánni arra, hogy a megfelelő körülmények között aludhassunk.

A pihentető alvás egyik feltétele pedig a kényelmes matrac. De ez mégis mit jelent, és mikor érdemes lecserélni megszokott fekhelyünket? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől lesz valaki ellenállhatatlanul cuki?

Csonka Balázs 2017. április 16., vasárnap 14:26

Nagy, kíváncsi szemek, kerek pofi, bájos mosoly, gurgulázó hang, apró ujjacskák és egy kicsit esetlen mozgás. Egy aranyos csecsemő kellemes, szívmelengető érzést vált ki mindannyiunkból. Sőt, legtöbbször már a hasonlóság is elég. Gondoljunk csak a kiskutyákra, kiscicákra, vagy - aktuálisan - a kisnyuszikra.

Zsigeri érzés

Ez a bizonyos melegség, ami ilyenkor elönti az embert, ősi, evolúciós örökségünk, sok állatfajnál is megtalálható. Ezeknek a fajoknak a kicsinyei külsejüket tekintve is eltérnek a felnőttektől, ráadásul hasonló módon. Konrad Lorenz figyelte meg elsőként, hogy az ilyen fajoknál, köztük az embernél is, a kicsik feje és aránytalanul nagy homlokuk magas és kiemelkedő, szemeik szintén nagyobbak, arcuk kerekded, és telt, vonásaik lágyak. Megfigyeléseit elmélet koronázta, így született a fenti tulajdonságokat leíró bébivonás (Kindchenschema) fogalom. Lorenz elképzelése szerint a babaszerű megjelenés olyan evolúciós hívóinger, mely egyrészt vonzza a felnőtt egyedeket, másrészt gondoskodó viselkedésmintákat hív elő belőlük, így biztosítva a még önállóan életképtelen kicsi túlélését. 

shutterstock 247471807
Távolról sincs vége, olvasson még »

Pakolj úgy, mint a pilóták és stewardessek!

mimi 2017. április 16., vasárnap 10:52

Ha valaki, ők biztosan tudják, hogyan kell kicsi gurulós bőrönddel utazni. 7 tipp profiktól!

Az egyik legnagyobb amerikai utazós magazin, a Condé Nast Traveler jó ideje faggatja a hosszú évek óta repülő nőket pakolási praktikáikról: nyilatkozott már nekik pilóta és több légiutas-kísérő is. A profik tanácsai a következő hosszú hétvégére – ami május elsején lesz, tehát nincs is olyan messze! – pakolva nekünk, földi halandóknak is jól jöhetnek.

shutterstock 384428065

Most Sylvie Benjaminnak, a Hawaiian Airlines 1996 óta repülő pilótájának, illetve Nicole-nak, Gretchennek és Jennynek, a több tízévnyi munkatapasztalattal rendelkező amerikai stewardesseknek a tippjeit mutatom. Ha valaki, ők biztosan tökélyre fejlesztették a csomagolást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szeretik a nők lenyúlni a pasijuk ruháit

Aladár 2017. április 15., szombat 17:06

Nem kell többé szégyellni, ha aláírt poszterek között alszunk. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni ugyanakkor, mennyire fontos, hogy egy-egy labdás játéknál mindenkinek passzoljunk!

Miért értékelünk olyan nagyra egy-egy örökölt ingóságot, vagy épp egy híresség által megérintett/viselt tárgyat? Az ilyen szinte varázserővel bíró emlékekkel teljesen megegyező külsejű tárgyaknak nincs története, nem tudunk úgy kötődni hozzájuk. Kutatások bizonyítják, hogy a régi, egy-egy emlékhez köthető tulajdonok a gyakorlatban azt az embert hivatottak helyettesíteni, aki előttünk birtokolta őket. Ezt a jelenséget részletezi a Scientific American cikke. 

GettyImages-481065210
Fotó: Alexander Hassenstein / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan kezdjünk el sportolni?

Sákovics Diana 2017. április 15., szombat 14:40

A lényeg, hogy ne valamikor kezdjük, hanem holnap. Turóczi Réka hosszútávfutót, három gyerekes anyukát kérdeztük.

Már az óvodában kiderül, ki bagoly és ki pacsirta

Sákovics Diana 2017. április 14., péntek 17:39

Alvás szempontból tényleg baglyok vagy pacsirták vagyunk? Mindenkinek nyolc óra alvás kell? Mire jó a szunyókálás? Dr. Purebl György alvás-specialistát kérdeztük.

Sokan szenvedünk attól, hogy rosszul alszunk, nem véletlen, hogy az életmódmagazinok tele vannak alvást segítő tippekkel és praktikákkal. (Írtunk ilyet mi is, nyilván.) A jó tanácsok mellett az újságokban bőven akadnak az alvással kapcsolatban olyan általános elterjedt elképzelések is, amiket tényként kezelünk. De vajon ezeknek tényleg van tudományos alapja? Erről kérdeztem pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadóját, dr. Purebl György alvás-specialistát, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének egyetemi docensét. Jöjjön hat népszerű elképzelés a szakértő magyarázatával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 hasznos dolog, amit a kamaszoktól tanulhatsz

Brownie 2017. április 14., péntek 14:23

Nemcsak az idősebbektől vehetünk leckéket a boldogságról.

“Túl gyakran hallom a praxisomban felnőttektől, hogy dögunalmas az életük. Megcsömörlöttek, kiégtek, elvesztették az újdonságkeresés vágyát és letaglózza őket a monotónia unalma” - írja Dr. Daniel J. Siegel klinikai pszichiáter és agykutató Okostojás című könyvében. Márpedig az egyhangú, rutinszerűen élt mindennapok könnyen kétségbeeséshez, apátiához, sőt depresszióhoz és elmagányosodáshoz vezethetnek. Aki felismeri, hogy automata üzemmódba kapcsolt, mert már szinte semmi sem köti le vagy élteti igazán, annak érdemes megfogadni Siegel tanácsait és felerősíteni magában néhány kamaszkori tulajdonságot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit otthon felejtünk utazáskor

Aladár 2017. április 14., péntek 11:57

Kevés frusztrálóbb dolog létezik, mint amikor üdülés közepén döbben rá az ember, hogy otthon felejtett valamilyen esszenciális, máskor szinte láthatatlan tárgyat, és egész napokat kell a helyettesítésükre pazarolnia.

 Az Amazon most összeszedett 5 olyan tárgyat, amit szerintük a leggyakrabban hagyunk otthon. A listát a hajtás után olvashatod! 

shutterstock 538647577
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyenek a túl szexi testek

Csonka Balázs 2017. április 13., csütörtök 20:21

Tripladés mellek a pornóban, tökéletesen feszes idomok a videoklipekben, sima, ránctalan arc a mozifilmekben. És még csak a nőkről volt szó. A férfiaknak ott vannak a rommá gyúrt szuperhősök, vagy csak szimplán egy világítón fehér fogú milliárdos egy vagány sportkocsival. És hát fel kéne venni a tempót.

Nálunk, embereknél a párválasztás egyik alapköve, hogy vegyük észre a másikat, illetőleg hogy minket vegyenek észre. És ha észrevesznek, lássák bennünk a termékenységet, a vitalitást, a potenciális partnert. Nekünk pedig legyenek kapaszkodóink arra vonatkozóan, mire figyeljünk, ha utódaink életrevalóságát és biztonságát szeretnénk szavatolni. Ez az evolúciós alap, erre épül rá minden más.

Például a civilizáció és a kultúra, amelyek valamilyen mértékben meghatározzák, mi az, ami az adott helyen és korban a rátermettség jelzésének számít. A modern világban ilyen a divat és a különféle más, például technikai trendek, korszakokban gondolkodva pedig ilyenek az adott időre jellemző élethelyzetekben hasznos tulajdonságok, tárgyak. Ezek azok a dolgok, amire felfigyel a potenciális partner, és vonzza. Hasonló módon működik egyébként a páva is, náluk a színes toll számít menőnek. 

shutterstock 340320908
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kipróbáltuk az Angolfalut, avagy 3 nap alatt a Föld körül

km 2017. április 13., csütörtök 16:49

Elvonultam 3 napra angolozni, és a nyelvtanulás mellett sok mindent tudtam meg a világról is, és sok kedves emberrel is megismerkedhettem.

Nyelvtanár-végzettségű és nyelvtanári múlttal rendelkező emberként azt tapasztaltam, hogy akik felnőtt fejjel kezdik el vagy folytatják idegennyelvi tanulmányaikat, nehezen szólalnak meg. A nyelvtant általában még az iskolában jól megtanuljuk, a szókincsünk egyre gyarapszik, hiszen bármikor nézhetünk angol nyelvű filmeket, sorozatokat, de amikor aztán meg kéne mukkani mondjuk egy külföldi állásinterjún vagy konferencián, sokan nem mernek megszólalni. Talán attól tartanak, rosszul használják majd élesben a nyelvtant, esetleg nem jut eszükbe a megfelelő kifejezés, vagy simán csak nem szoktak hozzá, hogy egy idegennyelvű ember előtt megnyilvánuljanak. Az Angolfalu pont erre kínál megoldást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért lesznek ráncosak az ujjaink egy hosszú fürdő után?

Aladár 2017. április 13., csütörtök 11:26

Jól járunk például, ha kincseket kell felhordanunk a víz alól, hisz egy ráncos kéz több aranyrudat képes megmarkolni mint egy sima.

Gyakran elhangzik ez a kérdés nyáron, és ezekhez a vitákhoz szolgáltat muníciót a kísérletekkel is megerősített, tudományos igényű válasz. Minden kérdések legalapvetőbbikének megválaszolását Mark Changizinek idegbiológusnak köszönheti az emberiség. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Mennék én is Ibizára, hej, hej!"- a skandálás pszichológiája

Sákovics Diana 2017. április 12., szerda 17:57

Mire jó, ha közös rigmusokat skandál a tömeg? Hogyan hat ez az egyénre? És a csoportra? Megnéztük, mit mond erről a pszichológia.

Ahogy ezeket a rigmusokat hallgattam (akad itt még bőven ) kirázott a hideg, összeugrott a gyomrom, az arcom megfeszült, felpörögtem: tele lettem erővel, energiával. De vajon miért? Miért hat rám így a tömeg skandálása? A válasz nyilván összetett, de az biztos, hogy köze van hozzá a túlérzékeny tükörneuronjaimnak, vagyis azoknak az idegsejteknek, melyek ugyanúgy tüzelnek, amikor egy cselekvést éppen végrehajtunk, mint akkor, ha megfigyeljük azt. A tükörneuronok felelősek azért, hogy izgulunk egy focimeccsen, hogy sírunk, ha meghal a főhős a filmben, és nekünk fáj, ha a barátunk szenved. A tükörneuronok állnak tehát amögött is, hogy érzelmileg együtt mozgok a képernyőn történtekkel. A jelen esetben pedig bőven van mivel.

"Viszonylag sok tüntetésen ott voltam az elmúlt években, és ha már a skandálás a kérdés, akkor a CEU melletti tüntetés messze kilóg a sorból. Sosem volt titok, hogy az utóbbi években főleg az értelmiség vonult az utcára, akik nem nagyon mertek, vagy nem nagyon akartak kiabálni. De az is kiderült, hogy a néma ácsorgás, és sétálás egyenlő a nulla progresszivitással. Személy szerint kezdem kiábrándulni az ilyen jellegű apatikus tüntetésekből, de most megtört a jég, amihez hozzátartozik, hogy többé már nem fej lehajtva kullog több tízezer ember A-ból B-be,. Az elmúlt hetek tüntetésein egyértelművé vált, hogy a kreatív, pontos rigmusok milyen energiákat tudnak felszabadítani, hogy akár egy üzenet (pl. Szabad ország, szabad egyetem), amivel ezrek tudnak azonosulni, képes sok éves apátiát feloldani, önbizalmat adni és cselekvésre buzdítani olyanokat is, akik eddig valamiért úgy gondolták, hogy nem tesznek, vagy nem tudnak tenni semmit. Egyszóval a skandálás erőt ad, és bátorságot. Felszabadító tud lenni." -  osztotta meg élményeit egy kollégám a vasárnapi tüntetésről.

De mi a hatása, mi a szerepe ezeknek a rigmusoknak egy tömegben? Mit mond a jelenségről a pszichológia?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Derítsd ki, hogy mennyire vagy átlagos!

Aladár 2017. április 12., szerda 08:00

Hányan vannak a szemüvegesek, hányan vannak a Zsófik, ki mikor vesztette el a szüzességét? Megannyi kérdés amiben kis szerencsével akár átlagosak is lehetünk! Mert átlagosnak lenni nem is olyan rossz.

 Ha valaki úgy érzi, hogy tök a dinnyeföldön, ritka, mint a fehér holló, ha fél, hogy sosem találja meg a helyét, jó ötlet lehet a kirívó jellemvonások és szokások helyett az átlagosra koncentrálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberkísérlet: bebarnultam, mint Pumpedék!

km 2017. április 11., kedd 19:02

Amikor először néztem be az RTL Spike-on a Pumpedék című műsorba, megigéztek a látottak és csak úgy kapkodtam a fejem. Mi történik? Van egy teljes (szub)kultúra, ahol nincs nagyobb sértés annál, mint hogy "fehér vagy, össze vagy esve"? És vannak, akik életvitelszerűen fújatják magukat barnítóval? Ezt azonnal ki kellett próbálnom!

Hisz Pumped Gabó nem tévedhet. Úgyhogy mondhatni, példát vettem róla, és a hóvégi utolsó ötezresemmel bejelentkeztem egy UV-mentes barnításra (költhettem volna még fehérjeporra is, de attól még nem leszek barnább sajnos, azon meg nem segít semmi pár nap alatt, hogy nem vagyok kigyúrva). Szóval belevetettem magam a netes keresgélésbe, majd választottam egy szimpatikus kozmetikát, ahol egyébként UV-mentes barnításra is van lehetőség. Korai dátumra kaptam időpontot – ezek szerint nem tolonganak tömegek a barnítókban?  –, és már mentem is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A panaszkodás művészete

Aladár 2017. április 11., kedd 16:58

Fontos, hogyha panaszkodásba kezdünk, a megfelelő módon tegyük azt, ne nyeljük le a sérelmeinket, de ne is reagáljunk szükségtelen dühkitörésekkel.

A mindennapok sérelmei

Meglehetősen frusztráló érzés erre gondolni, de minden egyes nap van valaki a környezetünkben, aki valamilyen úton-módon megbánt minket. Mindez megannyi formát ölthet, és szinte elkerülhetetlen. Legyen szó egy kollégáról, partnerről, barátról vagy éppen gyerekről, jó eséllyel lesz valaki, aki semmibe vesz valamit, ami számunkra kifejezetten fontos. Viselkedhet ez az illető ridegen, tapintatlanul, vagy épp sértőn, durván, az erre adott reakciónk olyasmi, ami formájától függetlenül sokat elmond arról, kik vagyunk valójában. Az, ahogy ilyenkor hangot adunk panaszainknak, könnyen válhat további frusztrációk forrásává, de ha ésszerű utat választunk, az a toleráns együttélés alapjává válhat életünkben. A The School of Life videójából kiderül, mire érdemes vigyázni, ha panaszkodásra adjuk a fejünket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a tanácsokat kaptuk nullkilométeres futóként

moana 2017. április 10., hétfő 15:41

A Vivicittán készült képeket nézegetve elkapott a hév, és te is szeretnél csatlakozni az egyre növekvő hobbifutók táborához? Akkor nem vagy egyedül, bennem is régóta érik már a gondolat, hogy belevágok. A Millenárison megrendezett szakvásáron meg is kérdeztem pár hozzáértőt, ők milyen tippekkel indítanának utamra.

Tavasszal egymást érik a különböző tematikus vásárok, illetve kiállítások, és most már a futásnak is van saját expója. Időszerű volt, hiszen ez az egyik legnépszerűbb testmozgás a hobbisportolók körében. A rendezvény nem is csak versenyzőknek szólt, hanem a kezdő kocogóknak is, és mivel tervbe van véve, hogy én is magamra húzom végre a futócipőt, megnéztem magamnak, mire számíthatok, ha az elhatározást tettek követik majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rosszul alszom. Mit tehetek?

Sákovics Diana 2017. április 9., vasárnap 18:06

Sokan szenvedünk attól, hogy keveset és rosszul alszunk, pedig a testi és lelki egészségünk szempontjából az alvás kritikus tényező. Szigorúbb napirenddel és életmódváltással azonban segíthetünk magunknak.

Nem tudok elaludni...

Hajnalban felébredek, és csak forgolódom reggelig...

Több alvásra lenne szükségem, de nincs időm...

Folyton fáradt vagyok, mindegy mennyit alszom...

Ilyen és ehhez hasonló panaszokból mostanában rengeteget hallottam, amikor megemlítettem, hogy pszichológiai rendezvénysorozatunk következő előadója egy alvás-specialista lesz. Persze könnyen megeshetne, hogy csak az én ismeretségi körömben ugrott meg az alvászavarosok száma, esetleg valamiért vonzom a problémás embereket, de a statisztika nem ezt mutatja.

shutterstock 318334130
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem árt, ha vigyázunk az orrcsepp használattal

Aladár 2017. április 9., vasárnap 16:41

Egy New York-i orr-füll-gégész szerint, ha túl gyakran használják őket, az oximetazolin hatóanygú készítmények ronthatnak az orrdugulásos tüneteken. A megoldást minderre az jelentheti, ha többféle, különböző hatóanyaggal dolgozó készítményt is használunk.

A meleg idő nem csak a rövidnadrágokat hozza el, hanem a szezonális allergiák érkezését is jelzi. A bedugult orrok ellen folytatott elkeseredett küzdelmükben sokan ragadnak orrsprayt, nem árt tudni azonban, hogy egyes hatóanyagok túl gyakori használat hosszú távon akár ronthat is a helyzeten. 

shutterstock 167927381
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés