#ÉLETEM

Szívásban a csehek, a tripper terjesztésében a britek az elsők

Brownie 2016. december 3., szombat 19:08

Többek között ez derül ki az Európai Bizottság és az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) friss jelentéséből, amely az európai országokban jellemző, egészséggel és egészségügyi rendszerekkel kapcsolatos legújabb tendenciákat mutatja be. A Health at a Glance: Europe 2016 című kiadvány alapján az IFLScience.com összefoglalta, hogy mik a legnépszerűbb drogok és szexuális úton terjedő betegségek Európában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az alkohol lenyugtat. Ez akkora baj?

Sákovics Diana 2016. december 3., szombat 15:08

Az első ijesztő jel az volt, hogy folyton volt itthon sör. A második az, hogy szinte naponta ki is bontottam egyet. Mondjuk a sör még a jobbik verzió volt, abból kisebb gond, ha este elfogy egy üveg, de sajnos borból is simán elfogyott volna annyi. Azért szerencsére az gyakran megvolt, hogy mikor jön el a kontrollvesztés állapota, és az előtt egy hajszállal az esetek többségében abbahagytam a borozást. Aztán volt, amikor nem. Szóval, ez már önmagában elég aggasztó volt, jól jött a Száraz November. Különösen, hogy október utolsó hetében a pasim kétszer is lesamantházott, és nyilván nem azért, mert Ewingnak képzelte magát. 

Olvasónk - nevezzük Editnek - ezzel a történettel indította a Száraz November tapasztalatairól írt levelét. Az alkoholmentes november a Kék Pont Alapítvány projektje volt, amit azért hirdettek meg, hogy akik legalább hetente egyszer vagy annál többször isznak, többet megtudhassanak az alkoholhoz fűződő viszonyukról. A résztvevőknek tehát lehetőségük volt egyfajta közösségi önismereti munkában részt venni. A felhíváshoz sokan csatlakoztak, és az elmúlt napokban - a tiszta hónap végével - számos helyen olvashattunk az emberkísérletek eredményeiről. Ezeknek a a beszámolóknak az egyik legnagyobb előnye, hogy a személyes tanulságokon és döntéseken keresztül minket is segíthetnek az alkoholhoz, szerhasználathoz fűződő viszonyunk felderítésében, vagyis segíthetnek minket az önismeretben. Edit levele ebből a szempontóból különösen hasznos volt, mi pedig pontokba szedett tanulságait a pszichológus megjegyzéseivel egészítettük ki. 

shutterstock 140725696
Távolról sincs vége, olvasson még »

Feszesség és méret: mi a fontos a pasiknak a női mellben?

nemoszi 2016. december 2., péntek 16:13

Az Evolution and Human Behavior (Evolúció és emberi viselkedés) című folyóiratban publikálták annak a fontos kutatásnak az eredményeit, mely azt firtatta, milyen melleket látnak vonzónak a férfiak – írja az iflscience.com.

Döbbenet,

de az jött ki, hogy a feszesség és méret határozza meg, mennyire lesz adott mell vonzó egy férfi számára. A felmérésben 267 pasi vett részt, brazilok, kameruniak, csehek és namíbiaiak. Nekik legjobban

a közepes méretű mellek tetszettek,

kivéve a namíbiaiakat, ők a nagy melleket szeretik. "Kultúrától független, állandó preferencia a feszes mell, mely tipikusan a fiatal felnőtt nőknél jellemző. A mellméretnél viszont nagy eltéréseket figyelhettünk meg: a legtöbb tesztben résztvevő országban a közepes méretű mell a legkedveltebb" – mondta a PsyPostnak a kutatás vezetője, a prágai Károly Egyetemen dolgozó Jan Havlíček.

shutterstock 142891951

A munka nagyon tudományosan folyt: a kutatók különböző méretű és feszességű mellekről mutogattak képeket a résztvevőknek. Előbbi tényező arról árulkodik, hogy adott nő alapvetően mennyire termékeny (az a képzet, hogy minél nagyobb egy mell, annál termékenyebb viselője), utóbbi arról, hogy az életkora szempontjából mennyire termékeny az illető (minél feszesebb egy mell, annál fiatalabbnak gondoljuk tulajdonosát, a fiatalság pedig egyenlő a termékenységgel).

A kutatásokat folytatni kívánják.

Ezért nehéz a másik szemébe nézni, ha beszélünk

Sákovics Diana 2016. december 1., csütörtök 19:40

Először azt hittem, bejövök neki. Folyamatosan bámult, egyenesen a szembe. Aztán meglett, hogy nem mosolyog közben. Faarccal bámult. Onnantól feszengtem, és az egész történetet nem tudtam hová tenni. Rém kellemetlen volt. 

Szorongásra erősen hajlamos barátnőm így foglalta össze legelső tapasztalatait a pasijával. A kellemetlenség érzés persze idővel alábbhagyott, főleg, mikor a lány rájött, hogy tényleg bejön a pasinak. Mondjuk ennek nem volt köze a szemkontaktushoz, a srác mindenkit így bámul. Nem csoda, hogy könnyű félreérteni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Jaj de cuki vagy, úgy megcsinálnálak!"

Farkas Edina Lina 2016. december 1., csütörtök 16:33

A fenti cím idézet egy lány Facebook-posztjából, amiben arról mesél, hogy már hetek óta nem tud úgy elmenni az utcájában zajló építkezés mellett, hogy az ott dolgozó férfiak ne fogalmaznák meg részletesen, mit és hogyan tennének vele. Úgy szexuálisan.

Hajni története nem egyedi, és még csak azt sem mondhatnánk, hogy ez amolyan magyar szokás. Szerte a világon kénytelenek a nők elviselni, hogy az utcán utánuk fütyüljenek, beszóljanak nekik, vagy durvább esetekben még meg is fogdossák őket. Ami viszont a magyar viszonyoktól eltér az az, hogy egyes helyeken próbálnak ez ellen tenni. Amszterdam polgármestere például azt szorgalmazza, járjon büntetés a füttyögésért, sziszegésért vagy trágár gesztusokért is, és emellett iskolai oktatási programot is indítanának.

Itthon is elférne egy ilyen javaslat, igény legalábbis volna rá: csak a Facebookon elhintett kérdésemre alig egy óra alatt ugyanis tucatjával jöttek a levelesládámba a különböző, utcai zaklatással kapcsolatos beszámolók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amivel megszívja, ha intelligensebb az átlagnál

Brownie 2016. november 30., szerda 18:20

Hasznos dolog a tudás és az intelligencia, nem véletlenül irigykednek sokan azokra, akikből csak úgy ömlenek az elmés gondolatok, mindenre van egy bölcs válaszuk, és a fejük sem fáj amiatt, hogy nem tudnak miből megélni. Hajlamosak vagyunk ugyanis azt gondolni, hogy sokkal jobban érvényesülnek a mindennapokban azok az emberek, akiknek az átlagosnál magasabb – vagy kiugróan magas – az intelligenciaszintje. Pedig az ő életük sem fenékig tejfel, amit a Quora egyik nagy kérdésére (Mikor nem áldás, hanem inkább átok az intelligencia?) érkezett magyarázatok és személyes élménybeszámolók is bizonyítanak. A Business Insider pedig összeválogatta a legfontosabb tapasztalatokat és érveket azzal kapcsolatban, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük az éles eszű embereknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit inkább ne mondjon az anyósának

Böszörményi Edina 2016. november 30., szerda 16:07

Kiskoromban sosem értettem, amikor anyukám nem éppen szépen beszélt az én drága és szeretett nagymamámról. Miért beszél így róla? Mit ártott neki? Aztán ahogy szépen-lassan felcseperedtem, úgy értettem meg anyukám álláspontját is: amikor két család egyesül az önmagában is tud kellemetlen dolgokat szülni, de az anyós-meny viszony az, ami aztán tényleg nem mindig szokott a forgatókönyv szerint menni. Mutatunk pár olyan témát és helyzetet, amit jobb, ha elkerülünk!

shutterstock 498625108
Távolról sincs vége, olvasson még »

A kedves nők jobban szívnak a munkahelyükön

(sze) 2016. november 29., kedd 16:53

Egy új, pszichológiai publikáció szerint minél kedvesebb valaki a munkahelyén, annál kevesebb pénzt keres. A kutatók a nők és férfiak státuszának következetlenségeit vizsgálta a tradicionális férfi és női karakterjegyeken keresztül. Ez alapján kiderült, ha a nők beteljesítik azt az idejétmúlt sztereotípiát, hogy kevesebbek, szelídebbek a férfiaknál, akkor anyagilag kifejezetten rosszul járnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tipikus magyar turista későn kel, nagyokat zabál és utál túrázni

Szűcs Gyula 2016. november 29., kedd 11:57

Nagyon érdekes felmérést végzett nemrég a Szállás.hu: 3500 válaszadó alapján rajzolták meg a tipikus magyar utazó profilját. Eszerint tehát inkább belföldön nyaralunk szívesebben külföld helyett, ahol a luxust, a kényeztetést és a bőséges étkezéseket részesítjük előnyben az egészséges táplálkozással szemben. Borravalót adni mindenki szeret, indulás előtt kapkodva csomagolni és háziállattal utazni viszont szinte senki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 lecke, amit a cukormegvonás alatt tanultam

Brownie 2016. november 28., hétfő 18:28

Édesszájúként egyrészt puszta kíváncsiságból, de sokkal inkább azzal a szándékkal vágtam bele nemrég egy cukormegvonós kísérletbe, hogy megértessem a szervezetemmel, finomított cukrok és mesterséges édes ízek nélkül is lehet kerek a világ. Mindezt persze zéró tapasztalattal, mások meggyőző élményeiből kiindulva gondoltam így, miközben felkészültem arra, hogy kész tortúra lesz egy egész hetet kedvenc finomságaim nélkül kibírni. Végül összejött, sőt a hétnapos kihívásból végül egy hónapos kísérletezgetés lett és visszagondolva nem is volt olyan borzalmas élmény, mert az eleinte kínzó sóvárgást lassan legyőzte az a motiváló tényező, hogy sokkal jobb lett az általános közérzetem a korábbinál. Most, hogy már van viszonyítási alapom, megfogalmaztam eddigi tapasztalataimat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okos is, szép is, és még a borai is izgalmasak!

etelka 2016. november 28., hétfő 17:15

Dr. Bussay Dóra háziorvos, egy kis Zala megyei faluban. Dr. Bussay Dóra borász, egy kis Zala megyei faluban. A fiatal, szőke nő hol a betegekkel, hol a borral foglalkozik és ha előbbit is olyan színvonalon űzi, mint az utóbbit, akkor csak irigyelni tudjuk a körzetét. Bussay Dórával a Junibor kóstolón beszélgettünk a DiVinoban, a borról és arról, teher-e megörökölni egy borászatot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önismeretet, azt ad a Száraz November utáni december

Marjai Kamilla 2016. november 27., vasárnap 18:14

Kedves Novemberi Szárazak és mindazok, akik még az alkoholmentes hónap gondolatától is irtóztak!

Habár a hónap végéhez közeledve a Száraz November kampánya is befejeződik, bizonyos értelemben csak most kezdődik el igazán. Pontosabban most jön el annak az ideje, hogy visszatekinthessünk egy döntés meghozatalára és azokra a személyes tanulságokra, melyeket a Száraz Novembertől kaptunk. Akkor is, ha vállaltuk, és akkor is ha nem. Jegyzeteltünk a Száraz November margójára, sok a kérdés, a válaszok pedig talán már megszülettek a tapasztalatokban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 hiba, amitől jógázás közben lesérülhet

Brownie 2016. november 27., vasárnap 08:27

Ki a stresszoldás, ki az ízületek lazítása és rugalmasságának növelése érdekében jógázik, és vannak, akik egyszerűen a jó közérzet miatt látogatják rendszeresen a jógastúdiókat. Bármi is a cél, elég egyetlen rossz mozdulat vagy valamilyen berögződött téveszme ahhoz, hogy egy időre - vagy végleg - búcsút mondjunk a fejlődésnek. A vállak, a csípő, a derék és a térdek ugyanis még a kimondottan fitt gyakorlóknál is sérülékenyek, ha nem következetesen és kellő odafigyeléssel gyakorolják a különböző ászanákat.

Márpedig jógabalesetek sokkal gyakrabban fordulnak elő, mint ahogy azt gondolná; egy az International Journal of Yoga című szaklapban megjelent felmérés szerint az Ashtanga Vinyasa jógát gyakorlók hatvankét százaléka számolt már be legalább egy hónapig gyógyuló sérülésről, amit egy-egy helytelenül kivitelezett póz okozott. Egy kis odafigyeléssel azonban simán el lehetne kerülni a bajt. Íme, néhány fontos tényező, amikre különösen ügyelnünk kellene önfeledt jógázás közben:

shutterstock 131070029
Távolról sincs vége, olvasson még »

12 zseniális úti cél, amit egyszer mindenkinek látnia kell

travelo 2016. november 26., szombat 18:08

Öt éve utazunk, és ez még csak a kezdet! 5 kontinens, 48 ország, 236 repülőút, 257 hotelszoba – a Travelo szerzőinek eddigi közös mérlege. Szülinapunk alkalmából megmutatunk négy hazai, négy európai és négy távoli célpontot a kedvenc helyeink közül. Bízunk benne, hogy önöknek is megtetszik egy-kettő, és felveszik őket a bakancslistájukra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért vonzódunk egymáshoz

Sákovics Diana 2016. november 25., péntek 19:56

A vonzalom fura dolog. Fura és nehezen megfogható. Vajon mitől jön be valaki már abban a pillanatban, hogy ránézünk? Miért van az, hogy néha szinte zsigerileg, elemi szinten vonzódunk a másikhoz? Hogyan tetszhet olyan ember, akit konkrétan nem is találunk szépnek? 

Ezekre a kérdésekre nem létezik egyszerű válasz. Létezik viszont számos pszichológiai kutatás, ami segít minket abban, hogy megérthessük a vonzalom természetét. A kutatások legfontosabb üzenete, hogy a vonzalomnak nem létezik univerzális receptje. Azt, hogy kihez vonzódunk, meghatározza az a szűkebb és tágabb társas környezet, amelyben élünk, amelyben felnőttünk, ahogy meghatározzák biológiai és lélektani jellemzők is, na meg az éppen aktuális hangulatunk. De hiába ilyen összetett a téma, van jó pár olyan kutatási eredmény, ami nemcsak izgalmas, de tanulságos is lehet a párkeresésben. Ezekből szedtem össze néhányat. 

shutterstock 295868498
Távolról sincs vége, olvasson még »

"Belepirulnak, ha nevén kell nevezni a nemi szervüket"

Farkas Edina Lina 2016. november 25., péntek 15:41

A magyar férfiak legtöbbje még mindig a nők szoknyája mögül pislog, ha orvosi vizsgálatról van szó, és gyakran a párjuktól kérnek tanácsot, ha valami egészségügyi panaszuk van.  Az NRC legfrissebb kutatásából az is kiderült, hogy az érintettek csupán egyötöde fordul szakemberhez.

Annyira nem lepődtünk meg a lesújtó adatokon, hiszen egy férfi domináns társadalomban végül is evidens, hogy a nők gondoskodnak az egész család egészségéről (tehát nemcsak a kiskorúakéról, de a nagykorú, önállóan cselekvőképes felnőtt partnerükéről is), és az is normális, ha az átlagember még mindig úgy vélekedik, egy igazi férfi van annyira erős, hogy holmi betegség miatt nem megy orvoshoz. Akkor se, ha kellene.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyi nőnek kell még meghalni vagy megnyomorodni?

Farkas Edina Lina 2016. november 25., péntek 15:04

Magyarország még nem ratifikálta az Isztambuli Egyezményt, amely zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben. Pedig a statisztikai adatok, a társadalmi többség és a döntéshozók bagatellizáló, áldozathibáztató attitűdje, valamint az olyan elborzasztó esetek, mint Renner Erika története azt mutatja, hogy jóval szigorúbb jogi szabályzásra volna szükség a nők hatékony védelme érdekében.

NANE hosszú évek óta küzd a nők elleni erőszak felszámolása mellett, és idén is megrendezi a Néma Tanúk felvonulását a világon több országban is futó 16 Akciónap elnevezésű kampánysorozat keretében. A NANE szervezésében született meg az a Bíróságfigyelő Program is, amelynek fontossága és szükségessége a cikk írása alatt, vagyis Renner Erika másodfokú tárgyalása miatt, újfent bebizonyosodott. Elmondjuk, miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szívás az élete annak, aki folyton csajozik

Sákovics Diana 2016. november 24., csütörtök 17:55

Több pszichológiai problémával néznek szembe azok a pasik, akiknél központi kérdés, hogy sokat csajozzanak és azok, akik úgy vélik hatalmuk van a nők felett. Legalábbis ez derült ki az Amerikai Pszichológiai Társaság nemrég publikált kutatási projektjéből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyarok majdnem fele szerint rendben van a beleegyezés nélküli szex

Dívány 2016. november 24., csütörtök 16:20

Hogy itthon sem (és úgy általában a világon) túl rózsás a helyzet, ami a nők elleni erőszakot illeti, azt eddig is sejtettük, de mégis megdöbbentő az Eurobarometer idei felmérésének eredménye. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fertőző lehet a fájdalom

Brownie 2016. november 24., csütörtök 10:03

Korábbi kutatások utaltak már arra, hogy mások fájdalmának látványa bennünk is kiválthat fájdalmat, legalábbis majdnem minden harmadik ember él át hasonlóan kellemetlen érzést, amikor azt látja, hogy valakit fizikai fájdalom gyötör. Egy a Science Advances című szaklapban megjelent tanulmány is alátámasztja azt az elképzelést, hogy a fájdalom fertőző.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért hazudunk a terapeutánknak?

S-W. Zsó 2016. november 23., szerda 19:58

„Nem, másra tényleg nem emlékszem a gyerekkoromból.” „Mostanában már csak egy pohárkával szoktam inni vacsora alatt.” „Máris rengeteget segített a terápia, nagyon hálás vagyok.”

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy füllentett (vagy nagyokat lódított) a terapeutájának - bízva abban, hogy a szakember nem veszi észre, hogy amit mond, nem összeegyeztethető a testbeszédével. De mi értelme hazudni, ha egyszer pénzt, időt és egy csomó érzelmi energiát fektetünk a terápiába? Ráadásul magunkat is jól megvezetjük, ha nem vagyunk őszinték azzal a személlyel, akihez segítségért fordulunk. Félünk? Szégyenérzetünk van? Meg akarunk felelni? A miértekre kerestük a válaszokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Viszlát, terhességi csíkok!

etelka 2016. november 23., szerda 13:30

Eddig szenvedett a striáktól vagy terhességi csíkoktól? Ezerféle krémet kipróbált, hasztalan? Ismerős az érzés, szerencsére már létezik tuti megoldás - írja a Fashionista. Nem, nem egy rossz reklámszöveget idéztünk fel, tényleg kitaláltak valamit a striák ellen, bár nem a megszokott módon. Egy Sao Paulo-i tetováló jött rá a megoldásra, és Instagram oldalát nem véletlenül követik több mint egymillióan. Rodolpho Torres olyan optikai illúziót hoz létre a tetoválással, amellyel a bőrfelszín újra teljesen homogén színűnek és felületűnek tűnik. 

A magazin persze kíváncsi volt arra, mennyire jó megoldás a tetoválás, ezért megkérdeztek egy bőrgyógyászt. Dr. Doris Day szerint működhet a módszer, de kockázatos, ha olyan szakember készíti el, aki nem tudja, hogyan kell bánni a bőrrel, mert így újabb hegek keletkezhetnek, és a végeredmény még rosszabb lesz, mint a kiinduló állapot. A szakértő ezért azt javasolja, hogy érdemes olyan, a hatóságok által elfogadott kezelést keresni, amelyik biztonságos és hatékony, és bőrgyógyász végzi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válunk egyre hasonlóbbá partnerünkhöz

Sákovics Diana 2016. november 22., kedd 19:25

Az ellentétek vonzák egymást. Legalábbis a mondás szerint. A pszichológiai kutatások szerint viszont ez nem egészen így van. Ha pedig két ember régóta együtt van, akkor általában a mondásnak épp az ellenkezője igaz: a párok tagjai ránézésre meglepően hasonlítanak egymásra. De vajon miért? Erre a kérdésre válaszolt nemrég egy érdekes posztban dr. Justin Lehmiller szexuálpszichológus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi már amolyan vietnami magyarok vagyunk

Farkas Edina Lina 2016. november 22., kedd 12:50

A fiatal Tran Vuong Dang 1989-ben azért érkezett Budapestre, hogy szőni tanuljon egy cérnagyárban, de terveivel ellentétben soha nem kamatoztatta hazájában a tudását. Akkoriban nem gondolta volna, hogy évekkel később a hírhedt Józsefvárosi piacon nyit majd egy levesezőt, és hogy phó levesének híre elindítja Budapesten a vietnami konyha iránti lelkesedést. Mint ahogy azt sem, hogy 2016-ra az ötödik Dang Muoi nevű étkezdéjét nyitja meg a városban.

Dang egyike annak a közel hatezer fős vietnami kolóniának, akik a hatvanas évek elejétől kezdtek el letelepedni Magyarországon, családja pedig egyike azoknak a hazánkban élő több ezer bevándorlónak, akik nemhogy bármit is elvettek volna, hanem inkább adtak nekünk, magyaroknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fontos találkozások határozzák meg az életünket

Marjai Kamilla 2016. november 21., hétfő 17:19

A jelentős szociális kapcsolatok kialakulása nyomot hagy a személyiség és az életút alakulásán. Önmagában már ez sem kevés, de a fontos találkozások még ennél is látványosabb és maradandóbb hatás kifejtésére képesek. Ezt bizonyítja Gerevich József Teremtő vágyak című frissen megjelent könyve is, mely világhírű képzőművészek maradandó alkotásait új megközelítésből mutatja be. A szerző mindenekelőtt arra kíváncsi, hogy Dalí, Van Gogh vagy éppen Picasso életében mely találkozások váltak oly annyira meghatározóvá, hogy aztán a művészetben visszaköszönjenek. Vagyis mi történik akkor, amikor egy hús-vér ember találkozik egy másik hús-vér emberrel, és a közös út során megszületik valami kézzel fogható: egy műalkotás, amit ma a világ csodál. Hát erre képes egy találkozás? A mi találkozásaink is?

teremtő vágyak clk
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés