Szoboszlai megvillant: csoportelső lett a magyar válogatott

GettyImages-1737837230

A magyar válogatott megszerezte az Európa-bajnokság selejtezőinek G csoportjában az első helyet, miután Montenegró válogatottja ellen megnyerte utolsó csoportmeccsét 3:1-re.

A 15 órakor kezdődő Magyarország–Montenegró mérkőzés mindkét csapat számára óriási téttel bírt.

A vendégek számára a kijutáshoz a saját győzelmük mellett a szerbek Bulgária elleni (eredetileg nem túl valószínű) veresége is szükséges lett volna, hogy megragadják utolsó esélyüket a kijutásra. Nekünk egy döntetlen is elégnek ígérkezett a csoport első helyének megszerzésére, aminek következtében, az előzetes számolgatások szerint a második kalapba kerülünk az Európa-bajnokság csoportjainak sorsolásakor.

Mindkét csapat vágya csak extrém esetben teljesülhetett volna, a párviadalból mi jöttünk ki jól.

Ezzel az eredménnyel csatlakoztunk a már csoportelső franciák, angolok, dánok és portugálok csapatához, de a litvánok és bolgárok ellen elhullajtott 2-2 pont miatt az első kalap már nem elérhető számunkra, így az Eb-csoportunkban biztos, hogy lesz egy igazi nagyágyú is.

Szoboszlai Dominik (itt még szerbek elleni hazai meccsen) igazi vezéregyénisége volt a nemzeti tizenegynek
Szoboszlai Dominik (itt még szerbek elleni hazai meccsen) igazi vezéregyénisége volt a nemzeti tizenegynekSebastian Frej/MB Media / Getty Images Hungary

Ehhez persze már hozzászokhattunk, hiszen míg 2016-ban a portugálok erősítették a kvartettünket (nem sok hiányzott, hogy kiejtsük őket), 2021-ben már egyenesen a halálcsoportba kerültünk a franciák, a portugálok és a németek mellé (utóbbiakat szintén kevés választotta el attól, hogy éppen ellenünk bukják el a továbbjutást).

A sorsolást 2023. december 2-án tartják Hamburgban, a házigazda németek mellett 23 másik csapattal, közte immár zsinórban a harmadik alkalommal a magyar gárdával.

Társkiadványunk, az Index kiadásában a napokban jelenik meg könyv Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáról. A kötetről bővebb információ itt található.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra