Ezért jobb idősnek lenni, mint kora harmincasnak

Sok olyan dolog van, amiben a húszas éveikben járók teljesítenek a legjobban, de amennyiben hinni lehet a Business Insider grafikonjának, azért az öregkortól sem kell félni.

Bár a 22 éveseket nem nagyon lehet megverni, ha arról van szó, ki tud több nevet megjegyezni, nagyjából 50 év kemény munkájával újra csúcsra járathatjuk magunkat. 23 évesen ugyanis elég boldogok vagyunk mi emberek, majd jön egy mélyrepülés és körülbelül 30 év múlva ismét egyre derűlátóbbak leszünk. Ráadásul ez a tendencia úgy tűnik életünk végéig kitart.  A Business Insider grafikonját itt lehet megtekinteni.

shutterstock 345680966

Szintén jó hír lehet a valahol 30 és 70 között tartó honfitársaink számára, hogy bár 25 évesen vannak a legjobb állapotban az izmaink, és a maratonfutással is inkább akkortájt érdemes próbálkozni, 75 évesen érezzük magunkat a legjobban a bőrünkben. Nagymesteri címet is a 30-as éveikben járók szerezhetnek a legnagyobb valószínűséggel a nemzetközi sakkszervezettől, a matematikai alapműveletek terén azonban megint az idősebbek, egészen konkrétan az 50 évesek teljesítenek a legjobban. Kell is persze, hogy legalább valamiben jók legyenek, ez idő tájt, 51-69 éves korukig ugyanis nem sok olyan dolog van, amiben igazán kivételesnek érezhetik magukat az emberek.

A 69 évesen újra tetőző elégedettségérzés, és a 81 évesen beköszöntő belső jóllét és egyensúly viszont bőven kárpótolja azokat, akik megérik az öregkort, és az is örülhet, aki pont ma 71 éves: szókincs szempontjából ti Önök állnak a legjobban!

Egyértelmű tehát, mi itt a tanulság: a 71 évesek mondjanak minden nap beszédet! A többiek hallgassanak!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek