#ÉLETEM

Magányos vagy? Barátkozz nőkkel!

2017. augusztus 3., csütörtök 12:35 |

Egy friss kutatás szerint kevésbé érzik magukat magányosnak azok, akik többet érintkeznek nőkkel, és mélyebb kapcsolatokat ápolnak férfi ismerőseikkel.

A nőkkel való érintkezés a Psychology Today szerint valószínűleg azért számít ennyit, mert a nők nagyobb valószínűséggel osztanak meg magukról olyan személyes információkat, amelyeket a férfiak hajlamosak maguknak megtartani. Márpedig ha egy kapcsolatban az egyik fél megnyílik a másik előtt, a másik fél is nagyobb eséllyel fog így tenni. A nőket az is segíti egyébként mindebben, hogy minden valószínűség szerint egyszerűen pontosabban képesek azonosítani egy-egy érzelmet, ráadásul a saját érzelmeiket is képesek egyértelműbben kifejezni. 

shutterstock 458902306

Barátkozz... Barátkozz mindenkivel!

A 43 férfi és 53 nő kapcsolatait és interakcióit elemző kutatás szerint ugyanakkor legalább ilyen fontos tényező az is a magány szempontjából, ki milyen mély és jelentőségteljes kapcsolatokat képes kialakítani férfiakkal. Ez utóbbi tényező egyébként úgy tűnik, inkább a nők esetében volt jelentős. A nem-magányos férfiak egy jelentős részét ugyanis szemlátomást mindkét dolog segítette: több időt töltöttek nőkkel, és más férfiakkal is jelentőségteljesebb kapcsolatokat voltak képesek kialakítani.

A nők többsége viszont abban az esetben volt kevésbé magányos, ha mélyebb kapcsolatokkal rendelkezett férfiakkal, az ő esetükben ugyanakkor kizárólag ez számított fontos tényezőnek – az, hogy mennyi időt töltöttek más nőkkel, nem sokat nyomott a latba. A többi nem-magányos nő ugyanakkor kizárólag azért érezte jobban magát, mert sok időt töltött más nőkkel, őket tehát a férfiak hagyták teljesen hidegen.

Úgy tűnik tehát, hogy a könnyebben és gyorsabban megnyíló nőkkel való érintkezés jót tesz a magányos férfiaknak, ráadásul mindehhez nincs szükség túl nagy felhajtásra sem, elég, ha odamegyünk egy-egy szimpatikus példányhoz és szóba elegyedünk vele.

Számoltál már vissza tizenhetesével?

Egyébként van más olyan szituáció is, amiben a nők megbízhatóan jobban teljesítenek, mint a férfiak. Bár a kísérlet során csak párokat teszteltek, úgy tűnik, stressz hatása alatt inkább a nők azok, akik képesek megőrizni a hidegvérüket, és továbbra is segítségére tudnak sietni a párjuknak. Ha tehát valaki egy olyan állásinterjún találja magát, melynek során egyszer csak azt a váratlan feladatot kapja, hogy kezdjen el visszaszámolni 2043-tól, ráadásul tizenhetesével, megértésre és segítségre elsősorban a nők részéről számíthat, a férfiak ugyanis segítség helyett inkább kritizálni fogják párjuk teljesítményét. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta