#ÉLETEM

Aludjon többet, ha jobb szexre vágyik!

2015. március 20., péntek 15:38

Örömteli hírrel szolgálnak michigani kutatók a jobb szexuális élet után ácsingozó nőknek: aludni küldik őket, írja a CBS. Arról van szó, hogy egy rövid tanulmányt közöltek arról, mennyire fontos lehet a kiegyensúlyozott alvás a nők szexuális életében. 

A vizsgálat során a kutatók 171 női egyetemistát kérdeztek szexuális félelmeikről, depressziójukról és szorongásaikról. A résztvevőket ezután arra kérték: a következő két hétben vezessenek naplót arról, hogyan és mennyit aludtak, illetve mennyi ideig tartott az elalvás, majd be kellett számolniuk arról is, hogy az éjszakákat követően másnap éltek-e nemi életet. 

shutterstock 69618652

Azoknál a nőknél, akik párkapcsolatban éltek kiderült, hogy minden extra óra alvás javított a szexuális kapcsolatuk minőségén, és 14 százalékuk már eleve pozitívabban állt a következő naphoz, már ami a szexuális vágyat illeti. Borzalmasan meglepő módon ez azt jelenti, hogy azok a nők, akik átlagosan hosszabb időt töltöttek alvással, sokkal jobban élvezték a szexet, mint azok, akik alig aludtak. És ha ez még nem lenne elég, ez az eredmény korral, lelki állapottal, a fáradsággal vagy menstruáció idején sem változik.

Mindazonáltal még maga a kutatás vezetője, David A. Kalmbach, a michigani egyetem rezidense is elismeri, hogy a több alvás azért nem oldja varázsütésre a szexuális problémákat. „A szexuális problémák általában több összetevőből állnak. Ezek közé tartozik az általános hangulat, a kapcsolat minősége, a partner közreműködése, és most már azt is tudjuk, hogy az alvás minősége is számít. Szerintem nagyon fontos a nőknek és az egészségüggyel foglalkozó szakembereknek, hogy törődjenek a szex és az alvás összefüggéseivel."

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta