#ÉLETEM

Agyukra ment az egészséges életmód

2012. augusztus 16., csütörtök 14:22

Vannak olyan lelkes vegetáriánusok, vegánok, és az egészséges táplálkozást egyéb formákban megvalósító emberek, akik dalban tudatják a világgal, milyen jó így az élet. Nézzenek meg néhányat közülük, ne csak mi ne értsük, mi vitte őket erre.

Az alábbi videóban például arról rappel egy férfi, hogy bár ő alapvetően nyers ételeket fogyaszt, mert így méregtelenül tartja a testét, azért szokott húst enni. De kizárólag ellenőrzött gazdaságból származó, hormonkezeletlen, boldog élőlények húsát. Hogy ezt miért tartja szükségesnek közölni a világgal, nem tudjuk, de mint a legtöbb lájkot kapó kommentelő megjegyzi: „ez az Állatok mészárlását népszerűsíti".

Ha azt hinnék, nincs hová fokozni, íme egy orosz család, Viktória, Szergej és Vája, akik csak Raw Familyként (nyers család) hivatkoznak magukra. Könyveket, recepteket, appokat írnak arra, hogyan lehetünk szuperegészségesek attól, hogy csak nyers dolgokat eszünk. És néha dalra fakadnak, mint például az alábbi felvételen az anyuka. Igen, ez tényleg egy ABBA-átdolgozás. De vigyázat, a harminchatodik másodperctől valami jóvátehetetlen történik, amiről még a ruhaváltogatás sem tereli el a figyelmet.

Szergej is igen aktív, ő rappelni is tud. A klip elején mintha húsos szendvicset enne, de nyilván azért ilyen rövid a snitt, mert aztán gyorsan kiköpte a falatot. Kár érte, most már azt az állatot is teljesen hiába ölték meg. Az ötvenedik másodperc környékén feltűnő jelmezre nincsen magyarázat. És a többire sincs.

Nem ő az egyetlen lelkes, fiatal vegán: az alábbi videó szereplője ráadásul gitárral a kezében emeli fel hangját a hús, tehát az állatok lemészárlása ellen. Még dobolgat is a gitáron, a dalszövegben pedig azt javasolja, a bacont mindenki cserélje le rizsre. Ennek átviteléhez előre is sok sikert kívánunk.

De tényleg, miért nem lehet akkor legalább tisztességes zenével, rendesen megdizájnolt körülmények között terjeszteni az eszmét? Mint ahogy azt a vegán Black Metal Chef teszi, aki nem csak dalol, hanem receptet is közöl, ráadásul a valaha volt legmenőbb késsel szeletel. Íme, egy pad thai.

A cikk szerzője élvezettel fogyaszt állati eredetű termékeket. Hogy elkerüljük az egyoldalú tájékoztatást, íme, a Dívány vegetáriánus szerzőjének gondolatai:

Azt hiszem, ha ezeket a Dalai Láma megnézné, azonnal Angus beef után könyörögne a szerzeteseknél, és soha többé nem ejtené ki az erőszakmentes életmód szavakat. Ezekben az emberekben vagy a szója okozhatott idegrendszeri elváltozást – arról úgyis sok rosszat hallani –, vagy túl sok salátát ettek Csernobil idején. Más magyarázatot egyszerűen nem találok minderre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta