#ÉLETEM

Fűtött teremben hatékonyabb a zsírégetés, a méregtelenítés

2011. július 7., csütörtök 19:38

Az előző részben azzal foglalkoztunk, hogy milyen élettani hatásai van a jógának, most arra helyeztük a hangsúlyt, hogy miként érhető el az, hogy akár három óra futást is kiválthassunk egy másfél órás jógával. Kiss Zoltán szerint még azok is könnyebben szabadulnak meg jógával a súlyfeleslegüktől, akik stresszevők.

A testünkben rengeteg méreganyag és zsír rakódik le. Ezektől sok módszerrel meg lehet szabadulni. Mi most azt mutatjuk be, a jóga segítségével mi ennek a menete.

A felfűtött terem fokozza a hatékonyságot

„A jóga gyakorlása közben felébresztjük a testi tüzeket. Az első az emésztés tüze, a második a sejtszintű tűzenergia - sejtszintű anyagcsere - a harmadik a molekuláris tűz, ami az öregedésért felelős. Ezek égetik ki a lerakódásokat. A jóga gyakorlása közben a nyirokrendszer és az összes méregtelenítő szerv és rendszer beindul" - mondta Kiss Zoltán. Nagy segítség a jógázónak, ha a gyakorlatokat felfűtött teremben végzik, hiszen jobban izzadnak az ászanák kitartása közben.

A gyakorlatok végzése közben a méregtelenítésen kívül kalóriaégetés is történik. Másfél óra intenzív jógával az ember képes lehet  akár három órányi futás kilokalória-értékét is elégetni. "A statikus nyújtás lúgosítja a testet, ezért kedvezően hat a méregtelenítésre is" - állítja az oktató.

Nem mennek közben tönkre az ízületek

Ha jógázunk, és a tradicionális gyakorlatsorokat végezzük, akkor a pulzusunk végig a zsírégető intervallumban van. " A pózok folyamatos kitartása ugyanis sokkal több energiát emészt fel, mint a pumpáló, emelgető mozgás, ezért intenzívebb is annak ellenére, hogy mint mozgásforma statikusabb az említetteknél. Kedvező hatás pedig, hogy közben nem mennek tönkre az ízületeink, sőt, megerősödnek és helyükre kerülnek, kilazulnak" - tette hozzá az ashtanga jógaoktató.

Kiss szerint sok ember a túlsúlyát nagyrészben a saját pszichéjének köszönheti. "A szeretethiány, a stabilitás utáni vágy, a mohóság, az elengedni nem tudás, mind-mind arra készteti a testet, hogy raktározzon. A jóga egyensúlyozó gyakorlatainak végzése közben harmonizáljuk a két agyféltekét, és a légzéssel megnyugtatjuk a testben lévő levegőt, ami közvetlen kapcsolatban van az elménkkel. Ezzel oldjuk a stresszt, aminek az a jótékony hatása, hogy elégedettek és kiegyensúlyozottak vagyunk."

Játssz velünk!

Most 4 alkalmas jógabérletet nyerhetsz a Ganapati Yogaklub jóvoltából. Ehhez nem kell mást tenned, mint leírnod, mire vagy kíváncsi még a jógával kapcsolatban. A kérdesed/eid küldd el a divany@divany.hu -ra. Előző heti nyertesünk Nagyillés Amália. Neki nincs más dolga, mint Ganapati Yogaklubba bejelentkezni az órákra.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta