ALAPKONYHA

Ön tud harminc sütiből választani?

mzd 2016. április 13., szerda 14:59

A Segítsüti 2009-ben indult gasztrobloggerek összefogásával, és ahogy az elmúlt években, úgy idén is licitálhat süteményekre, amiknek a bevételét idén tavasszal a Démétér Alapítvány kapja, őket választották kedvezményezettnek – ők voltak azok, akik 2006-ban hatalmas társadalmi összefogással olyan lakrészeket alakítottak ki, ahol a kórházban fekvő gyermekek szülei meg tudnak szállni.

És ez csak a licitálható sütik ötöde
És ez csak a licitálható sütik ötöde
Fotó: segítsüti

A Segítsüti honlapján válogathat a licitálható sütemények közül: összesen 30 darab van, és április 14-én 16 óráig lehet ajánlatot tenni rájuk. Másfél nappal a vége előtt a Sernik vezetett (70 ezer forintért is elvinné valaki), a fejlécben található számlálóból pedig az is kiderül, hogy kedd estig 535 ezer forintot ajánlottak fel az alapítvány számára.

Az édességek nagy részét érthető okokból nem postázzák, de azért jócskán találni olyat is, amit igen. De a segítsüti liciteknél az sem szokatlan, hogy a nyertes és a felajánló nagyobb távolságok esetén is összejön, úgyhogy ha pont vágyik egy jó kis belföldi privát gasztrotúrára, akkor licitáljon direkt egy minél távolabbi blogger sütijére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül az igazi, békebeli kakaós csiga

Ötvös Zsuzsanna 2016. április 12., kedd 09:07

Az igazi, sokrétegű, nagyon vajas kakaós csigák élesztős leveles tésztából készülnek (úgynevezett blundel tészta). Ennek a tésztának az elkészítése nem öt perces művelet, de higgyék el, bőven megéri a fáradságot. Valójában a nettó munka nem is olyan sok vele, hiszen a kelesztés-pihentetések ideje alatt nem kell a tésztával foglalkozni.

Kicsit ugyan munkás, viszont mindenki szereti, és bármelyik hétvégén luxus-tízórainak vagy uzsonnának is bevethetjük!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: a legjobb toast kenyér viccesen olcsó

Tuna Judit 2016. április 11., hétfő 10:48

Régen óriási királyság volt toast kenyeret enni, emlékszem mindenki meg volt őrülve az ilyen kenyérből készült melegszendvicsekért. Tényleg van egy hangulata, és néha-néha egyszerűen megkívánja az ember. Főleg, amióta megjelentek az amerikanizálódott fajták is, ezek azok, amelyeknek kicsit édeskés az ízük. Na, meg ugye a gyerekek is rajonganak ezért a kajáért, de mondjuk miért nem, ami egy kicsit is egészségtelen?! 

A mostani teszten kizárólag azok a kenyerek szerepeltek, amelyek csomagolásán vagy az volt feltüntetve, hogy fehér szendvicskenyér, vagy fehér toast kenyér. Próbáltuk a legtöbb ilyen terméket bevonni a kóstolóba, de persze előfordulhat, hogy pont olyat nem próbáltunk, amelyik az ön kedvence. Ha ez így van, írja meg nekünk levélben!

Összesen kilenc szendvicskenyér került az asztalra, magukban és feltéttel is kóstoltuk őket. A maximálisan elérhető pontszám 25 volt, a legjobbnak sikerült átlépnie a húszas határt, és elég erős volt a középmezőny, három ötödik helyezett is lett. Nem tudományos alapon vizsgáltuk a kenyereket, kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk, a kiértékelésnél aztán megnéztük az összetevőket is. Elég jó eredmények születtek, legalább most már azt is tudjuk, hogy hol érdemes toast kenyeret venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden diétázó álma a nullkalóriás esőcsepp sütemény

Menő/Ciki

Becca 2016. április 10., vasárnap 14:31

Ismét körbejárja a netet a „raindrop cake” elnevezésű desszert, ami nemcsak jól néz ki, de ráadásul gyakorlatilag kalóriamentes is. Mondjuk arról, hogy milyen íze van, fogalmunk sincs, szóval ha ön már kóstolta, feltétlenül ossza meg velünk ezt az infót!

Bár az „édesség” kreálója, Darren Wong szerint, nagyon hasonlít az íze az enyhe vízéhez, azért mi szívesen olvasnánk még pár értékelést róla. A nullkalóriás pudingszerű valami, vízből és agar-agarból áll össze, simán lehet szeletelni és rengeteg idő kellett kikísérletezni, hogy milyen zselésítőanyagtól lesz megfelelő állaga a „sütinek.” 

Bár úgy néz ki, mint ami kipukkad, ha belekanalazunk, valójában szeletelhető, és pirított szójababbal és barnacukorsziruppal tálalják. Ja, és fontosnak tartották közölni, hogy a desszert vegán (valamint nyilván laktóz- és gluténmentes is, ahogy az a vízzel lenni szokott). És 8 dollárba (2400 forintba) kerül egy adag.

Nekünk minden alkalommal amikor az édességre nézünk, azonnal egy szilikon mellimplantátum jut eszünkbe. Mondjuk talán valamivel olcsóbb lehet ez, mint az orvosi változat.

Ön szerint menő a vízdesszert? Vagy ennél nagyobb hülyeségről még nem hallott ma? Szavazzon!

1708 szavazat 1101 szavazat

Ezt főzze, ha villantani akar!

ermiz 2016. április 9., szombat 09:17

Furcsa sajtótájékoztatóra hívott minket a Nespresso. Főleg azért volt furcsa, mert nem új kávéfőzőt vagy kapszulákat mutattak be, hanem ételsort, amit első körben nehéz volt értlemezni, de aztán fény derült mindenre.

Az ételek persze mind kávé felhasználásával készültek, és három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista állította össze őket. Segal Viktor(séf), Volenter István (67 étterem séf), Tivadar György (Búsuló Juhász séf), Somlyódy-Gerő Eszter cukrász(Sütizz) , Csorba Sándor sommelier (Bortársaság), és Tóth Sándor barista (Kávé Háza Szekszárd) persze nem elsősorban az újságírókat akarta levenni a lábukról, bár elég ütős ételsort állítottak össze, hanem azt mutatták be, mit fognak készíteni az Atelier névre keresztelt brunchon és vacsorán, április 27-én.  

Az érdeklődés a gasztronómia irányába nem véletlen, a Nespresso 2008-óta támogatója a Bocuse d'Ornak, Volenter István, a 67 étterem séfje, a 3 lett a magyarországi döntőn. 

Van tehát egy rakás jó szakember, jó kávék, és igény arra, hogy valami izgalmasat hozzanak létre. Na ez az Atelier, ami nem egy drága vacsora lesz, hanem egy lehetőség arra, hogy a meghívottak együtt főzzenek a séfekkel, és megismerjenek bizonyos trükköket, és munkafolyamatokat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: vaníliás-ananászos kocka

Piszke 2016. április 8., péntek 12:04

Ha valami finom szaftos, könnyű sütire vágyunk, az almás variációk helyett váltsunk most ananászra. Használhatunk konzervet vagy friss ananászt is, előbbiből elérhető enyhén cukrozott változat is, így a vaníliával és a pici citromlével üde, friss ízt kapunk. 

DSC 0045

Így elbírja a vékony citromos cukormázat is a tetején, de kevés ét- vagy tejcsokival is csíkozhatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiába hungarikum, a legtöbb debreceni rossz

ermiz 2016. április 7., csütörtök 10:19

A Gault&Millau itthoni szerkesztősége vette górcső alá a 2015-ben hungarikumnak minősített debreceni páros kolbászokat, arra voltak kíváncsiak, milyenek a kapható debrecenik, és jelent-e valamit a hungarikum címke. A rövid válasz: rosszak, és nem. 

A debreceninek két fő változata alakult ki, és terjedt el világszerte. A XVII. században is ismert kolbászt német kereskedők fedezték fel, és vitték el magukkal, hogy aztán német nyelvterületen is szárnyra kelljen a debrecziner híre. A marhából és sertésből készült páros kolbászhoz mindenki egyedi összetételű fűszerezést adott, de alapvetően a paprika, a fokhagyma és a bors dominált benne. Kapható volt cipóval és zsemlével egyaránt, főzve vagy sütve, helyi tormával megbolondítva. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 poharas desszert, amit imádni fog

Katucikonyha 2016. április 6., szerda 15:49

Kezdő és tapasztalt háziasszonyok is szeretik, hiszen jól tárolható, szépen tálalható és persze a legfontosabb, hogy elronthatatlan. Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tipp: ha nem szeretnénk, hogy betöltés közben maszatos legyen a pohár oldala, használjunk habzsákot vagy egy uzsonnás tasakot, aminek levágjuk az egyik végét.

És akkor jöjjön a 20 kedvenc poharas desszertünk: pudingok, habok, krémek. Jó étvágyat! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ropogós csirkefalatok gluténmentesen

Katucikonyha 2016. április 5., kedd 12:22

Unja a sima rántott húst? Akkor készítheti parmezánbundában, de kipróbálhatja a kukoricabundás változatot is. A legjobb benne, hogy sütheti a sütőben, de ha az nem tetszik, akkor olajban, hagyományos módon is.

Lisztbe nem kell forgatni, így ha figyel rá, hogy a kukoricapehely gluténmentes legyen, akkor az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Jó minőségű, édesítetlen kukoricapelyhet bioboltokban vagy drogériákban biztosan talál.

Még egy ok, amiért szeretjük, hogy abszolút maceramentes a panírozás, és pillanatok alatt elkészülünk vele. A gyerekek imádni fogják, de sörkorcsolyának sem rossz. Az ízesítése bátran variálható, akár csípősen is elkészítheti, én a kedvenc fűszeremet, a kakukkfüvet használtam hozzá. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: megkerestük a legjobb mézes gabonapelyhet

Tuna Judit 2016. április 4., hétfő 14:19

Régóta fontolgatjuk, hogy meg kellene kóstolni a gabonapelyheket, és valami olyat szerettünk volna, amit a család minden tagja szeret, így jutottunk el a mézes gabonapelyhekhez. A tesztbe a puffasztott búzás és a puffasztott kukoricás változat is bekerült, ez tényleg már csak ízlés (esetleg ételallergia) dolga, hogy ki, melyiket eszi.

Ez nem befolyásolt minket a pontozásnál, ha valami finom volt, jó pontot kapott. Sőt, egyik kolléganőnk még lelkendezett is, hogy ő ugyan soha nem vett volna „karikás mézest”, a kóstoló után viszont ezt a fajtát is simán megveszi majd, mert tulajdonképpen teljesen rendben van ez is. Amiben megegyeztünk: mindannyian rajongói vagyunk a műfajnak, és tej nélkül is simán bármennyit képesek lennénk elfogyasztani ezekből a termékekből.

A teszten magában is és tejjel is kóstoltuk a különböző gabonapelyheket, így lett teljes a kép, amit most megosztunk önökkel. Pontozásnál fontos volt az állag, az íz és az összkép, az árakat és összetevőket csak a vakteszt végén a kiértékelésnél fedtük fel.

Tehát nem tudományos alapon teszteltük a termékeket, kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a pontadásnál. A maximálisan elérhető pont 30 volt, és talán soha nem volt még ilyen szoros a verseny, mint most. Két holtverseny is született, és többször is fél pontnyi eltérések lettek a gabonapelyhek között. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mihaszna konyhai cuccok, de okosak!

Becca 2016. április 3., vasárnap 12:20

Két olyan eszközbe is belefutottunk a napokban – persze csak virtuálisan – amelyek nélkül is igazán jól elvoltunk eddig, és nagy valószínűség szerint ez így is fog maradni. Nem, nem azért mert megfizethetetlen ez a két termék, hanem mert abszolút hasznavehetetlenek, de legalább léteznek. A The Verge oldalán találtuk a termékeket, a poszt végén szavazhat, hogy mennyire hozták lázba ezek a konyhai cuccok. 

Az első amit mutatunk, egy olyan palacktartó, amelyiknek érintőképernyős kijelzője van. Na, nem szörfölgetni lehet rajta borozás közben, csak egy újabb üveg bort rendelni, vagy akár többet is, illetve a belerakott borról minden információt le lehet olvasni a képernyőről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egyszerűen: töltött kápia paprika

Katucikonyha 2016. április 2., szombat 09:32

Avagy a gyors, életmentő ebéd/vacsora, hogy ne megint vajas kenyér legyen, mert nem volt idő semmire. A húst akár előre is meg lehet sütögetni vagy a bolognai főzésénél lecsípni az adagból, és lefagyasztani. De maga az előkészítés nem vesz igénybe többet 10 percnél, szóval még egy dolgos hétköznapba is belefér.

A paprika puhára sül a sütőben, a sajt pedig megtolja némi kalóriával az ételt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Villámteszt: Piros hamburgerrel sokkolt minket a Burger King!

etelka 2016. április 1., péntek 13:58

Fekete hamburger volt már, most megérkezett a piros változat is, egyenesen a Burger Kingtől. Az Angriest Whopper névre hallgató eledel bizarr piros színét állítólag a paradicsomtól és a paprikától szerzi, de szerintünk valamilyen színezék is került hozzá. Ha jóindulatúak vagyunk akkor cékla vagy bíbortetű, ha nem, akkor valamilyen élelmiszeripari színezék. Ami viszont biztos, az a marhahús pogácsa, a paradicsom, saláta, jalapenos rántott hagymakarika, jalapeno paprika, cheddar sajt, és bacon. Ezért a pakkért majdnem 1500 forintot kell fizetni. A bizalmas jelzéssel ellátott összetevőlistát itt olvashatja el. 

De kit érdekel mi van benne, a kérdés az, mennyire csípős, és jó-e? A Dívány szerkesztősége szerint jó. Hosszabban kifejtve és megvilágítva a csípősséggel való kapcsolatot: "imádom a csípőset, az indiaiban is a legjobb a vindaloo, ami annyira csíp, hogy fáj. Azt szeretem, ha semmi mást nem érzek, csak a csípősséget, izzadok és az ájulás kerülget. ha valami csak éppenhogy csíp, azt viszont nem szeretem annyira. Szóval vagy csípjen fájdalmasan vagy sehogy" – kezdi a kolléga. 

Ehhez képest a hamburger ilyen volt: "ájulós csípősséget nem vártam a hamburgertől, sőt, nem is szerettem volna, ha annyira csíp. nekem meglepő, hogy piros a buci, szerintem ez tök fölösleges fícsör, valószínűleg csak arra jó, hogy a Burger King dolgozók tudják, melyik a csípős a buci, mikor készítik a cuccot, vagy fene tudja, nekem ez nem jön be. Maga a burger viszont eszetlen finom! Csíp egy kicsit, jobban mondva eléggé erős. Talán túl erős egy hamburgerhez mérten. asszem nekem nem lenne fontos, hogy egy burger csípjen, szóval érdekes fícsör ez, de nem hiszem hogy ezentúl csak ilyet fogok enni" – fejti ki.

 

"A burger amúgy tényleg nagyon finom és tök jó újítás hogy csíp, szóval ha pontozni kéne akkor ez 5-ből 5 pontot kapna attól függetlenül, hogy lehet, hogy nem vágynék minden nap arra, hogy csípős legyen a hamburgerem. de néhanapján baromi jól fog jönni, szóval köszi Burger King!" – fejezi be az első tesztelő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: nutellás csók

Piszke 2016. április 1., péntek 12:49

Hát van ennél édesebb?? És van, aki nemet mond bármilyen sütire, ami nutellás? A kész csókokat nem muszáj azonnal töltenünk, jól elállnak fémdobozban, mivel mini méretben igen kiadós adagot jelentenek. Nutella helyett kaphatnak akár sima dzsemet is tölteléknek, és bár biztos nem szomorkodnak sokáig a pulton, a nutellás verzió egy éjszakai pihentetés után még ütősebb lesz: ekkorra az egész sütit átjárja a mogyoró aromája. Nincs is jobb egy lusta szombat reggel a kávé mellé...

DSC 0006
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sütiiskola: így készül a pozsonyi diós kifli

Ötvös Zsuzsanna 2016. március 31., csütörtök 12:10

Igazi klasszikus a pozsonyi kifli, amely hagyományosan diós vagy mákos töltelékkel készül. Az alapja egy omlós élesztős tészta, aminek az az előnye, hogy sokáig finom, friss marad, így akármikor bevethetjük vendégvárónak is. 

Itt most a dióst hoztuk példának, de ugyanígy készíthetünk mákos pozsonyi kifliket is, a darált mákos töltelék citromos változatban (citromlével és citromhéjjal) is finom lesz.

A tölteléknél pedig érdemes akár kevésbé hagyományos variációkkal is kísérletezni: például narancsos-mogyorós töltelékkel is isteni lesz, darált mandulával pedig marcipános beütése lesz a kiflinknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Maradékhasznosítás: 1+11 jó recept Húsvét utánra

Katucikonyha 2016. március 30., szerda 15:06

Olykor marad ki egy-két szelet az ünnepi sonkából, vagy vannak azok a részek, amik a szeletelésnél leesnek, és félretesszük. Na, ezekből lehet ilyen villámgyors lencsesalátát rittyenteni.

Ezúttal a gyorsaságon van a hangsúly, így konzerv lencsét használtam, de természetesen előző este be is áztathatjuk, és akár a sonka félretett főzőlevében is főzhetjük. 

De adunk még jó néhány tippet, mihez kezdjen a húsvéti maradékokkal, íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: jé, nem minden aszalt sárgabarack egyforma!

Tuna Judit 2016. március 29., kedd 09:20

Az aszalt sárgabaracknak rengeteg felhasználási módja van, de persze simán, csak rágcsálni is tökéletes, mondjuk édesség helyett. Szinte mindenki szereti, beszerezni sem nehéz, de vajon számít, melyiket vesszük?

Próbáltuk a legtöbb, itthon kapható aszalt sárgabarackot beszerezni, végül nyolc különböző terméket találtunk. Kizárólag cukrozatlan barackok kerültek a kóstolóba – bár szerencsére olyan csomagolttal nem is találkoztunk, amihez a természetes gyümölcscukron kívül más édesítőt is adtak volna – a piacon azonban láttunk „duplacukrost” is. 

Tudományos alapon nem vizsgáltuk a gyümölcsöket, kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a teszt során. A maximálisan elérhető pontszám 30 volt, és bár ezt egyik terméknek sem sikerült elérnie, az első három helyezett meggyőzően sok pontot kapott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhai kihívások: Dobos-torta

Ötvös Zsuzsanna 2016. március 28., hétfő 09:57

A Dobos torta, Dobos C. József klasszikus csokoládés, karamelltetővel díszített tortája bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét. Ez a torta megérdemli a legjobb alapanyagokat: csakis vajat,minőségi étcsokoládét és jó minőségű holland kakaóport használjunk! 

Elkészítése se nem gyors, se nem maceramentes, viszont a végeredmény zseniálisan finom, és ha sikerrel jártunk, jogosan veregetjük vállon magunkat, és elismerésben sem lesz hiány, ugyanis sokkal, de sokkal jobb, mint amit általában enni lehet.

Nem volt célunk hajszálpontosan követni az eredeti receptet; inkább egy mindenki számára elérhető alapanyagokra épülő verziót mutatunk be (tehát például étcsokoládét használunk kakaóvaj és kakaómassza helyett).

Ahhoz, hogy a torta szépen szeletelhető legyen, szükség lesz egy kis trükközésre és némi gyorsaságra. A legfelső lapra kent karamellrétegen még addig kell egy alaposan megvajazott késsel megjelölni a szeleteket, mielőtt a karamell nem szilárdul meg teljesen, utána kezelhetetlenül törni fog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sütiiskola: Néró teasütemény vendégváráshoz

Ötvös Zsuzsanna 2016. március 27., vasárnap 11:04

Mindenki ismeri a klasszikus néró teasüteményt cukrászdákból: két kis omlós tésztakorong lekvárral összetapasztva, csokival csíkozva. A néró alapja az omlós tészta, ám egy olyan változata, ahol a tészta lágyabb állagú, így habzsákkal lehet adagolni (úgynevezett kevert omlós tészta). 

Mint minden egyszerű süteménynél, a titok itt is a jó minőségű alapanyagokban rejlik: lehetőleg használjunk vajat, valódi vaníliát, és finom savas, magas gyümölcstartalmú lekvárt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvéti készülődés: sárga túró

Katucikonyha 2016. március 26., szombat 11:03

Tulajdonképpen nem is túró, hanem egy szatmári húsvéti étel tojásból és tejből. A húsvéti sonka és kalács mellé szokták kínálni. Tehetünk bele mazsolát és vaníliát is, így még ízesebb lesz.

Ez valójában egy elrontott puding, hiszen pont felrúgjuk azt, amire a sodó főzésénél figyelnünk kell. Az elkészítése pár percet vesz igénybe, aztán pár óra a hűtőben, és már szeletelhetjük is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: répatorta tekerve

Piszke 2016. március 25., péntek 13:08

A piskótatekercs mintájára készült süti húsvétkor kaphat extra marcipános-répás díszítést, de használhatunk kevés krémmel a tetejére rögzített színes tojás-cukorkákat is. A tekercs előnye, hogy ilyen formában jóval rövidebb a sütési idő, amíg a piskóta sül, elkészül a gyors, krémsajtos töltelék, amíg feltekerve kihűl, behűthetjük a krémet is, és ekkor már csak össze kell állítani.

DSC 0030

Persze húsvétkor nem elég a sima porcukrozás, jöhetnek a cuki dekorok – valljuk be, ezt nemcsak a gyerekek élvezik!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvétra ajánljuk: tojáskrémmel töltött sonkatekercs

Katucikonyha 2016. március 25., péntek 09:12

Néhány perc alatt elkészül, és jó kis vendégváró vagy húsvéti reggeli lehet belőle. Tálaljunk mellé salátákat, töltött tojást, vagy egyszerűen csak friss kalácsot vagy cipót. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bár jól hangzik, de a Déryné nem 100 éves

mzd 2016. március 24., csütörtök 18:42

A Déryné Bisztró a Facebookon nosztalgiázott a lent is látható képpárral, amin a Krisztina téri üzlet 100 évvel ezelőtti és mostani enteriőrje látható. „A múltunk kötelez. 1916 / 2016. Isten hozott a Dérynében" - írták képaláírásként, amihez az Auguszt Cukrászdának is volt egy-két szava.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvéti sós: sonkával töltött bukta

Katucikonyha 2016. március 23., szerda 18:28

Bizony, a bukta készülhet sós verzióban is. Ezúttal a húsvéti főtt sonkából csípünk le hozzá egy darabot. A nagyszerű tészta pihe-puha, ha kókuszzsírral készíti, akkor egyáltalán nem szárad ki másnap sem.

A húsvéti asztalon is jól mutat, de a locsolók is örülnének neki! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sütiiskola: Tiroli almás rétes

Ötvös Zsuzsanna 2016. március 22., kedd 14:11

A tiroli almás rétes nem a klasszikus húzott rétestésztából készül, hanem leveles vajas tésztából. A süteményt a zizegő, roppanós vajas tészta és a puhára sült almatöltelék kontrasztja teszi izgalmassá. Az alma klasszikus fűszere a fahéj, de érdemes frissen reszelt gyömbérrel is kipróbálni: a csípős gyömbér nagyon pikánssá, karakteressé teszi az almát.

Használhatunk hozzá készen kapható leveles tésztát, de ha házilag készítené hozzá a vajas tésztát, a leírásunkat itt találja hozzá sok fázisképpel.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés