Péterfy Bori: „Egy párkapcsolati dráma nem kétemberes probléma”

peterfy-bori-jpg-pandur-balogh-norbert
Olvasási idő kb. 3 perc

Péterfy Bori énekes- és színésznő erőteljes színpadi jelenlétével és sokoldalúságával tűnik ki. Számos színházi darabban szerepel, miközben elvált anyaként neveli kamasz fiát. Nincs könnyű dolga.

Péterfy Bori számos színházi szerepben tündököl, ahol különleges interakciót folytat a közönséggel, és a párkapcsolatok különböző aspektusait tárja fel. A színésznő a Feminának adott interjúban nemcsak az előadások humoros és drámai elemeiről, illetve a szerepek adta kihívásokról beszélt, hanem arról is, milyen nehéz nőként érvényesülni a művészvilágban.

A klasszikus családmodell nem működik, állítja Péterfy Bori

  • Az Orlay Produkció De kié lesz a kutya? című előadásában Péterfy párterapeutát játszik, aki egy válást asszisztál végig. A darab humorral és drámával dolgozik, a nézők gyakran egyszerre nevetnek és gondolkodnak el a látottakon.

  • A Tapasztalt asszony című darabban egy kapcsolat fázisait mutatják be, végül egy abszurd válásbulival zárva.

Azt is lehet érezni, hogy ez a fajta klasszikus családmodell, bármennyire szeretnénk idealizálni, egyszerűen nem működik

– fogalmaz.

Péterfy Bori igazi díva
Péterfy Bori igazi dívaFemina
  • Péterfy Bori beszél a Terápia sorozatban játszott szerepléséről is, ami hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon kevésbé legyen tabutéma pszichológushoz fordulni. Hangsúlyozza a mentális egészség fontosságát, bár hozzáteszi, hogy anyagilag nem mindenki engedheti ezt meg magának.

Egy ilyen dolog mindenkit érint. A párkapcsolati traumák a körülöttünk élőket, a gyerekeinktől kezdve a barátainkon át a szüleinkig mindenkinek az életét ugyanúgy megterhelik, borítják, megváltoztatják

– fejti ki az interjúban.

  • A színésznő hangsúlyozza, hogy nőként sokkal nehezebb elismerést szerezni és karriert építeni a művészvilágban. Kiemeli, hogy a dívasághoz hozzátartozik az önállóságért és tehetségért való folyamatos harc.

Egy férfi esetében soha nem halljuk azt, hogy karrierista vagy önző azért, mert kimaxolja a művészetét, a tehetségét. Ugyanezt nőként rögtön megkapod

– mutat rá. 

Péterfy Bori egyik fellépőruhája a Magyar Zene Házában nyílt Dívák & Ikonok kiállításon is megcsodálható. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek