Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1165579741

Oroszország tizedik legnagyobb városába repülünk.

A Don folyó jobb partján, a torkolattól mintegy 20 kilométerre található 1 millió 125 ezres lélekszámú településünk, amely fontos kulturális, oktatási, kereskedelmi, politikai és gazdasági központ. A környék már az ókorban lakott hely volt, itt állt a görögök által alapított Tanaisz város. A mai város születése Nagy Péter cár 1695–96-os azonovi hadjáratához fűződik: az uralkodó figyelmét felkeltette a helyszín előnyös elhelyezkedése, ezért hamarosan megindult a környék újbóli betelepítése: vámház, kikötő, raktárak, helyőrségi laktanyák, majd a 18. század közepén egy nagy erőd épült itt, amely a krími tatárok elleni védelmet szolgálta.

A kikötő a 19. századra Dél-Oroszország legfontosabb kereskedelmi központja és közlekedési csomópontja lett, különösen a gabona, a fa és a vasérc kivitele számított jelentősnek. Ezzel párhuzamosan az ipar is fellendült: ma a város nehézipari fellegvárnak számít, különösen a helikoptergyártásról híres, itt készülnek a legismertebb orosz harci helikopterek, köztük a Mi–24, Mi–26 és Mi–28. Itt található Oroszország harmadik legrégebbi egyeteme is, amelynek érdekessége, hogy eredetileg (1816-tól) Varsóban működött, az első világháború idején azonban a harcok elől átköltöztették jelen helyszínünkre.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra