Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1165579741

Oroszország tizedik legnagyobb városába repülünk.

A Don folyó jobb partján, a torkolattól mintegy 20 kilométerre található 1 millió 125 ezres lélekszámú településünk, amely fontos kulturális, oktatási, kereskedelmi, politikai és gazdasági központ. A környék már az ókorban lakott hely volt, itt állt a görögök által alapított Tanaisz város. A mai város születése Nagy Péter cár 1695–96-os azonovi hadjáratához fűződik: az uralkodó figyelmét felkeltette a helyszín előnyös elhelyezkedése, ezért hamarosan megindult a környék újbóli betelepítése: vámház, kikötő, raktárak, helyőrségi laktanyák, majd a 18. század közepén egy nagy erőd épült itt, amely a krími tatárok elleni védelmet szolgálta.

A kikötő a 19. századra Dél-Oroszország legfontosabb kereskedelmi központja és közlekedési csomópontja lett, különösen a gabona, a fa és a vasérc kivitele számított jelentősnek. Ezzel párhuzamosan az ipar is fellendült: ma a város nehézipari fellegvárnak számít, különösen a helikoptergyártásról híres, itt készülnek a legismertebb orosz harci helikopterek, köztük a Mi–24, Mi–26 és Mi–28. Itt található Oroszország harmadik legrégebbi egyeteme is, amelynek érdekessége, hogy eredetileg (1816-tól) Varsóban működött, az első világháború idején azonban a harcok elől átköltöztették jelen helyszínünkre.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra