Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Északkelet-Afrikába, a Nílus vidékére látogatunk.

Mai úti célunk Afrika harmadik legnépesebb országa, Szudán fővárosa, melynek lakossága meghaladja a kétmillió főt. A várost a 19. század első felében alapították az egyiptomi hadsereg helyőrségeként, de – főként a rabszolga-kereskedelemnek köszönhetően – hamar jelentős kereskedelmi központtá nőtte ki magát. A félsivatag és a bozótos szavanna határvonalán, az Ugandából érkező Fehér-Nílus és az Etiópiából érkező Kék-Nílus találkozásánál található, az itt egyesülő folyó északra, Egyiptom és a Földközi-tenger felé indul tovább.

Itt zajlott a térség történelmének legjelentősebb ütközete, amikor Muhammad Ahmad al-Mahdi vallási vezető szent háborút hirdetett az egyiptomi–brit uralom ellen és seregével 1884-ben megostromolta a várost.

Készen állsz? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.