Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-577637050

Ma kicsit messzebbre, egyenesen Dél-Amerikába utazunk.

Venezuela fővárosában, gazdasági és kulturális központjában járunk, amely napjainkban 1,9 millió (elővárosokkal együtt mintegy 5 millió) embernek ad otthont. A város az ország északi részén, egy hegyek által övezett, a Karib-tengerhez közel fekvő völgyben helyezkedik el. Egy spanyol felfedező, Diego de Losada kapitány alapította 1567-ben, tíz évvel később már a helyi spanyol gyarmat központja volt. A 18–19. században a spanyolellenes függetlenségi mozgalmak is innen indultak harcba a gyarmatosítók ellen. 1812-ben a várost egy nagy földrengés döntötte romba, amit a hatóságok a spanyol korona elleni lázadás miatt kimért isteni büntetésnek tartottak.

Az ország mégis sikeresen kivívta függetlenségét, a 20. században pedig az olajnak köszönhetően Venezuela gazdasága rohamtempóban fejlődni kezdett, a főváros pedig a térség gazdasági központja, az Európa és Dél-Amerika között folyó kereskedelem legfőbb csomópontja lett. Nevezetességei közé tartozik a neoklasszicista stílusú, aranykupolás kapitólium épülete, a Parque del Este park, ahol Kolumbusz hajójának, a Santa Mariának a másolata is megtekinthető, illetve Simón de Bolívar, a dél-amerikai függetlenségi mozgalom vezetőjének szülőháza.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra