Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1313331431

Ma Oroszország egyik nagyvárosába látogatunk. Itt is van egy kreml, azaz fellegvár, de nem Moszkváról és „a” Kremlről beszélünk. Hol lehet még ilyen?

Oroszországba utazunk, de csak a közeli, európai részébe, egy közigazgatási, gazdasági és kulturális központba. A városra utaló első írásos emlék 1301-ből való, egy másik forrás szerint ekkor már majdnem 300 éve létezett itt település. A történelem során a mongol-tatárok, a moszkvai fejedelmi csapatok, majd megint a mongol-tatárok is ostromolták és pusztították, de mindig újjáépítették a települést. 1521-től a moszkvai államhoz tartozott, a 16. században az állam határán kialakított védővonal részévé vált, az 1700-as években pedig egyre fontosabb szerepe lett közigazgatásilag is, míg végül a környék kormányzóságának székhelye lett. Nyomdát nyitottak, vasút kötötte össze Moszkvával, kórház, erőmű és tanárképző főiskola is épült. A háborús évek után a nehéziparra állt át a város és környéke, és ez a népesség növekedését is magával hozta, ma négy egyetem is működik itt, valamint az ország egyik legrégebbi színháza is a városban található.

Felkészültél? Jöhet a kép!

A játék lezárult.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra