Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai úti célunk Németország egyik legrégebbi települése.

Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartomány északi részén, a Rajnai-palahegység közepén, a Rajna és a Mosel folyók találkozásánál fekszik mai városunk, amelyet még a rómaiak alapítottak helyőrségként kétezer évvel ezelőtt. A hajózást megkönnyítő jó földrajzi fekvésének köszönhetően a környék népszerű hadállásnak bizonyult, a középkorban pedig fokozatosan épült ki a ma ismert város őse. A 11. századtól a város a trieri érsekek és a német választófejedelmek székhelye lett. 1344-ben már híd vezetett át a Moselen, a 13. században a német lovagrend emelt itt igazgatási épületeket, később folyamatosan épültek a szebbnél szebb épületek és lakóházak az adott korszak meghatározó stílusában.

A napóleoni háborúk után a város a Porosz Királysághoz került, melynek első számú védelmi pontja lett, óriási erődítményével, amely a Rajna menti királyi kastélytól egészen a Moselig vezetett, és csak a 19. század végén bontották le. Később a Rajna mellett hosszan elnyúló sétányt alakítottak ki és szállodákat emeltek, a hadászati funkció fokozatosan csökkent, átadva a terepet az idegenforgalomnak. A város leghíresebb látványossága a 9. században épült és azóta többször átépített Szent Castor-templom, de itt, a két folyó közötti földnyelven található a német egység emlékműve is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra