Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai születésnaposunk 1957-ben, a Magyar Televízió első tévéadásaiban szerepelt bemondónőként, ma az ő szülővárosába látogatunk.

A helyszínt már a kelták is lakták, majd a rómaiak alapítottak itt egy jelentős várost, Vindobona néven. A város a középkorban sem vesztett jelentőségéből, majd később a Monarchia egyik fővárosa lett, egészen annak az első világháborút követő felbomlásáig. Központi szerepe napjainkban is meghatározó: ez az ENSZ harmadik székhelye, itt székel az EBESZ, az OPEC és számos egyéb nemzetközi és társadalmi szervezet, továbbá több nemzetközi rangú kongresszusi helyszínként és rangos vásárvárosként is ismert.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Hol készült a kép?

Hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Ha nem volt elég, vadászd le a tegnapi várost is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.