Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A Balti-tenger partjára, az egykori NDK fontos városába látogatunk.

Németország jelentős balti-tengeri kikötővárosában járunk. A Berlintől északnyugatra fekvő egykori Hanza-várost 208 ezren lakják. A települést a 7. században alapította az obodrita nyugati szláv törzs, a 12. században kapott városi kiváltságokat. Hamar a környék jelentős kikötője és kereskedővárosa lett, egyben a hajóépítés és a könnyűipar központja. Gazdagságát számos nagyszabású építkezés hirdette, köztük a művészi kivitelű városháza és több gyönyörű templom, melyek máig vonzzák a turistákat. 1419-ben itt alapították Észak-Európa legrégebbi egyetemét, melynek főépülete szintén történelmi emlék. A 20. század második felében a város a Német Demokratikus Köztársasághoz tartozott, és ismert volt futballcsapatáról is, mely az NDK egyik legjobbja volt, és az újraegyesülés után a Bundesligában is sikeresen helytállt. Később azonban lecsúszott, ma már a harmadosztályban szerepel.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.