Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A Balti-tenger partjára, az egykori NDK fontos városába látogatunk.

Németország jelentős balti-tengeri kikötővárosában járunk. A Berlintől északnyugatra fekvő egykori Hanza-várost 208 ezren lakják. A települést a 7. században alapította az obodrita nyugati szláv törzs, a 12. században kapott városi kiváltságokat. Hamar a környék jelentős kikötője és kereskedővárosa lett, egyben a hajóépítés és a könnyűipar központja. Gazdagságát számos nagyszabású építkezés hirdette, köztük a művészi kivitelű városháza és több gyönyörű templom, melyek máig vonzzák a turistákat. 1419-ben itt alapították Észak-Európa legrégebbi egyetemét, melynek főépülete szintén történelmi emlék. A 20. század második felében a város a Német Demokratikus Köztársasághoz tartozott, és ismert volt futballcsapatáról is, mely az NDK egyik legjobbja volt, és az újraegyesülés után a Bundesligában is sikeresen helytállt. Később azonban lecsúszott, ma már a harmadosztályban szerepel.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra