Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-453190103

Amerika után a messzi Ázsiába repülünk: mai úti célunk Japán.

Japán ötödik legnépesebb városában, Hokkaido prefektúra székhelyén járunk, a várostól (melynek hivatalos alapítási évét 1868-ra teszik) nyugatra a Sōsei folyó, délnyugatra az Isikari-alföld található. Helyszínünk a nedves kontinentális övben helyezkedik el, mely miatt jelentős eltérés van a nyári és a téli időjárás között: előbbi meleg, de nem párás, utóbbi viszont rendkívül hideg – nem véletlen, hogy a városban rendezték az 1972-es téli olimpiát, és minden évben hófesztiválnak ad otthont, amely kétmillió turistát vonz ide. Itt rendezték volna az 1940-es téli olimpiát is, amely azonban a második világháború miatt elmaradt.

A napjainkban 1960 ezer lakosú település a híres japán tésztaleves, a ramen szülőhelyeként is ismert, amit 1951-ben egy helyi sikátorban található étteremben készítettek először, emellett a szigetország leghíresebb sörgyártó városa is. A sörnek különleges kultusza van a helyiek és az ide látogató turisták körében, a hófesztivál mellett az ősszel megrendezett, a német Oktoberfesthez hasonló sörfesztivál számít a város legjelentősebb eseményének.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra