Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-453190103

Amerika után a messzi Ázsiába repülünk: mai úti célunk Japán.

Japán ötödik legnépesebb városában, Hokkaido prefektúra székhelyén járunk, a várostól (melynek hivatalos alapítási évét 1868-ra teszik) nyugatra a Sōsei folyó, délnyugatra az Isikari-alföld található. Helyszínünk a nedves kontinentális övben helyezkedik el, mely miatt jelentős eltérés van a nyári és a téli időjárás között: előbbi meleg, de nem párás, utóbbi viszont rendkívül hideg – nem véletlen, hogy a városban rendezték az 1972-es téli olimpiát, és minden évben hófesztiválnak ad otthont, amely kétmillió turistát vonz ide. Itt rendezték volna az 1940-es téli olimpiát is, amely azonban a második világháború miatt elmaradt.

A napjainkban 1960 ezer lakosú település a híres japán tésztaleves, a ramen szülőhelyeként is ismert, amit 1951-ben egy helyi sikátorban található étteremben készítettek először, emellett a szigetország leghíresebb sörgyártó városa is. A sörnek különleges kultusza van a helyiek és az ide látogató turisták körében, a hófesztivál mellett az ősszel megrendezett, a német Oktoberfesthez hasonló sörfesztivál számít a város legjelentősebb eseményének.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra