Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-451572013

A mai úti célunk Bosznia-Hercegovina.

Az ország középső részén, a Lašva folyó partján, a Vlašić és a Vilenica hegyek által határolt völgyben található városunk, amely a Közép-boszniai kanton székhelye. A települést aranymosással foglalkozó rómaiak alapították, a középkortól kezdve pedig egyre fontosabb védelmi és kereskedelmi, gazdasági feladatokat látott el – vára a 13–15. század között épült, és később, a török elleni küzdelmek során vált fontos védelmi erődítménnyé. A 17. század végén Bosznia vezírszékhelyévé vált, amely feladatot ötven évig töltötte be (ezt követően Szarajevó lett a vezírek központja).

A napjainkban 16 ezer fős város számos látnivalót, építészeti emléket őrzött meg valaha volt fénykorából, köztük az ország egyik leghíresebb dzsámiját, a Šarena, vagyis Tarka Dzsámit, melynek földszintjén egykor vásárcsarnok működött. Szintén a turisták kedvelt célpontja a Plava voda (vagyis Kék víz), egy hatalmas karsztforrás köré épített, kávézókkal benépesített rész, de sokan keresik fel a település közelében található Guča Gora kolostort és a Vlasics-hegyvidéket is, utóbbi főként a síelők körében népszerű.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra