Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Egy híres balti-tengeri kikötővárosba utazunk mai feladványunkban.

Helyszínünk Oroszország exklávéjában (vagyis térben elszakított, különálló területdarabjában), Lengyelország és Litvánia között található, a Visztula-lagúnába torkolló Prégel folyó két partján. A várost 1255-ben egy porosz település helyén alapította a Német Lovagrend – helyszínünk a lovagrendi állam, majd a Porosz Királyság fővárosaként, a porosz királyok koronázóhelyeként szolgált, egészen 1701-ig, amikor a királyság fővárosát Berlinbe helyezték át. 1945-ig a legkeletebbre fekvő német városnak számított, mígnem a megszálló Vörös Hadsereg annektálta és a Szovjetunió részévé tette, ma ismert nevét is ekkor kapta. Sztálin alatt szinte a teljes német lakosságot elűzték.

Az egykori Hanza-város fontos részét képezte a német kultúrának, de itt jelent meg az Újszövetség lengyel fordítása és az első litván nyelvű nyomtatott könyv is. Ma az Orosz Haditengerészet legfontosabb Balti-tengeri bázisa és fontos gazdasági központ, amely majdnem 500 ezer embernek ad otthont. A lakosság száma egyre növekszik, az utóbbi évtizedekben ugyanis az Oroszországon belüli belső migráció egyik legkedveltebb célpontja lett.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.