Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai feladványunkkal Erdélybe látogatunk.

A Déli-Kárpátok északi előterében járunk – városunkat szászok betelepítésével II. Géza magyar király alapította a 12. században. Hamarosan a szász katolikus egyház székhelye, az erdélyi szászok legjelentősebb kereskedelmi és szellemi központja lett a település, mely idővel szabad királyi város rangot nyert. 1442-ben itt vívta győzelmes csatáját a török ellen Hunyadi János, visszaverve Mezid bég seregét, később az erdélyi reformáció egyik központja lett a város, és itt létesült Erdély első könyvnyomtató műhelye is. A 17. században tatárok dúlták fel, majd II. Rákóczi György ostromolta, 1690-ben az erdélyi rendek itt választották fejedelemmé Thököly Imrét. Az 1848–49-es szabadságharc során Bem apó egy váratlan rajtaütéssel foglalta el a várost.

1849 és 1865 között Erdély fővárosa, a Monarchia idején Szeben vármegye székhelye lett. 2007-ben Luxemburg mellett Európa kulturális fővárosa lett a 150 ezres lélekszámú település, mivel a helyi szászok a mai Luxemburg területéről származnak.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.