Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1066902374

Folytatjuk itáliai utazásunkat: ezúttal a festői Toscanába látogatunk.

Firenzétől 80 kilométerre délkeleti irányban található 100 ezer fős lakosú városunk, melynek gyökerei az etruszk korba nyúlnak vissza. A római időkben a város – stratégiai elhelyezkedése miatt – a birodalom védőbástyája volt a gallok ellen, állandó helyőrségnek adott otthont. Itt vezetett át a birodalom egyik legfontosabb útja, a Via Cassia, a 4. századtól pedig püspöki székhely volt. Napjainkban a középkori hangulatú óváros, benne a híres főtér, a Piazza Grande és a modern városrészek harmonikusan egészítik ki egymást.

A turisták rengeteg templomot – köztük a gótikus Szent Donát-katedrálist, a toszkán-gótikus stílusban épült San Francesco-bazilikát, és a 13–14. századi itáliai remekműveknek otthont adó San Domenico-bazilikát – csodálhatnak meg a városban, emellett római kori amfiteátrum, Medici-erőd és az itáliai költőóriás, Petrarca háza is vonzza az ide látogatókat. A városban játszódik Roberto Begnini 1997-es Oscar-díjas filmje, Az élet szép.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra