Városvadász: Kitalálod, melyik városban járunk?

Mai úti célunk a napfényes Florida.

Az Egyesült Államok legnagyobb területű városába látogatunk, amely egyben Florida állam legnépesebb települése is a maga 1 millió 340 ezer lakosával. A város területe már évezredekkel ezelőtt lakott volt, az őslakos törzsek után a spanyolok, majd a 19. század első felében az amerikai telepesek foglalták el a helyszínt – utóbbiak alapították a mai várost 1832-ben. A település kikötője miatt fontos szerepet játszott a polgárháborúban: innen szállítottak marhát, disznót és más élelmet a déli konföderációs alakulatok részére, 1864-ben azonban az északiaknak sikerült elfoglalniuk a környéket. A kikötő a második világháború idején is fontos hadászati feladatokat látott el. A háború után megindult szuburbanizációs folyamatok miatt a belváros folyamatosan lecsúszott, a tehetősebb rétegek ma már inkább a külterületeken élnek – ennek is köszönhető a város riasztó bűnözési statisztikája. 2006-ban 6600 erőszakos cselekmény, köztük 110 gyilkosság történt a városban.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.