Városvadász: Kitalálod, melyik városban járunk?

Mai úti célunk a napfényes Florida.

Az Egyesült Államok legnagyobb területű városába látogatunk, amely egyben Florida állam legnépesebb települése is a maga 1 millió 340 ezer lakosával. A város területe már évezredekkel ezelőtt lakott volt, az őslakos törzsek után a spanyolok, majd a 19. század első felében az amerikai telepesek foglalták el a helyszínt – utóbbiak alapították a mai várost 1832-ben. A település kikötője miatt fontos szerepet játszott a polgárháborúban: innen szállítottak marhát, disznót és más élelmet a déli konföderációs alakulatok részére, 1864-ben azonban az északiaknak sikerült elfoglalniuk a környéket. A kikötő a második világháború idején is fontos hadászati feladatokat látott el. A háború után megindult szuburbanizációs folyamatok miatt a belváros folyamatosan lecsúszott, a tehetősebb rétegek ma már inkább a külterületeken élnek – ennek is köszönhető a város riasztó bűnözési statisztikája. 2006-ban 6600 erőszakos cselekmény, köztük 110 gyilkosság történt a városban.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra