Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai városunk Csehországban található, és a magyar történelemhez is sok köze van.

Csehországban, a Morva folyó vidékén, a Felsőmorva-dombságban, egy történelmi és kulturális szempontból is jelentős, 100 ezer lakosú városban járunk. A város területe már az őskorban lakott volt, a település elődjét a 11. században alapították, mai formáját a 19. században nyerte el. A városközpontban számos fontos műemlék található, köztük a Szent Vencel-dóm, ahol 1469-ben a cseh és morva nemesség egy része Hunyadi Mátyást cseh királlyá kiáltotta ki, illetve az 1740-ben emelt Szentháromság-oszlop, mely az UNESCO védelme alatt áll. Itt adta ki Ferenc József császár 1849-es alkotmányát, mellyel egy centralizált abszolutista rendszert teremtett. Egészen a második világháború végéig főként németek lakták a települést, akiket a csehszlovák hatóságok gyors ütemben kitelepítettek, nem csak a városból, az országból is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra