Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Igazi egzotikus helyszínre, a Bahamákra repülünk, természetesen csak virtuálisan.

A Bahama-szigetek fővárosában, egyben legnépesebb településén járunk, amely az országban élők több mint 70 százalékának, 274 ezer főnek ad otthont. A várost a 17. században alapították brit telepesek, először Charlestown néven, de hamarosan megkapta mai elnevezését. Sokáig a karib-tengeri kalózok közkedvelt rejtekhelyeként szolgált, az amerikai függetlenségi háborúban pedig brit támaszpontként működött, melyet a szabadságharcos csapatok elfoglaltak, később, a béketárgyalások során mégis visszajutott az angolok kezére.

A szesztilalom idején a Skóciából whiskyt csempésző illegális szeszkereskedelem fontos állomása volt a város, a ’30-as évektől viszont a turizmus vált a helyi gazdaság motorjává. Köszönhetően egész évben forró klímájának – még decemberben is 27 fok felett van az átlaghőmérséklet – a város a világ egyik legfelkapottabb turistaparadicsomává vált. 1965-ben még James Bond is látogatást tett itt, bár a leghíresebb brit titkos ügynök nem (csak) nyaralni járt erre, küldetése a tenger mélyére rejtett ellopott atomrakéták megtalálása volt. Természetesen csak a mozivásznon, nem a valóságban.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra