Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-971567362

Elhagyjuk a kontinenst és meg sem állunk az Egyesült Államokig.

Az USA déli részén, Arkansas állam fővárosában járunk, amely az Arkansas folyó déli partján helyezkedik el. A ma 202 ezer fős város területén az évszázadok során több indián törzs, köztük a cserokik hoztak létre településeket, mígnem Hernando de Soto spanyol konkvisztádor 1541-ben első európaiként meg nem érkezett a környékre. Később mégsem a spanyolok, hanem a franciák (élükön Jean-Baptiste Bénard de la Harpe felfedezővel) alapították a mai város ősét 1722-ben. Egy évszázaddal később ide, a későbbi állam földrajzi középpontjához közel található régióba helyezték át Arkansas territórium központját, 1831-ben pedig az akkor már virágzó település városi rangot kapott.

A város lakosságának több mint felét afroamerikaiak teszik ki, nem véletlen, hogy az 1950-es, ’60-as években a polgárjogi harcok több fontos, olykor erőszakos eseményének is településünk volt a helyszíne. 1957-ben a helyi fehér lakosság nem nézte jó szemmel, hogy a városi középiskolába felvettek kilenc fekete diákot, ezért erővel próbálták megakadályozni a tanulók bejutását az épületbe, válaszként Eisenhower elnök kivezényelte az arkansasi Nemzeti Gárdát. Napjainkban a város több fontos kulturális eseménynek is otthont ad, és itt található az Amerikai Taekwondo Szövetség, illetve a Clinton Alapítvány központja is (Bill Clinton elnöksége előtt hosszú évekig volt Arkansas kormányzója).

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek