Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-152954555

Ma visszakanyarodunk Északkelet-Magyarországra, és egy kastélyt veszünk szemügyre.

Megint visszakanyarodunk Északkelet-Magyarországra, egy olyan nagyközségbe, amely már a honfoglalás előtt is lakott táj volt, bronzkori leleteket, szarmata temetőt és egy földvár nyomait is megtalálták itt a régészek. A település első írásos nyoma 1220-ból való. Hosszú ideig királyi birtok volt, 1588-tól a Báthori család birtoka, a 17. századtól II. Rákóczi Ferencé, akitől a szabadságharc bukása után elkobozták, míg végül az Andrássy család tulajdona lett a birtok és a környéke is. 1880–1885 között idősebb Andrássy Gyula, az Osztrák–Magyar Monarchia első külügyminisztere építtetett itt kastélyt francia gótikus stílusban, mögötte angolkerttel. 1945 után a kastélyt államosították, az Andrássy-család tagjai emigrálni kényszerültek. A kastélyban gyermekotthont üzemeltettek. 2015 óta a teljesen felújított kastély és kertje látogatható, benne állandó és időszakos kiállítások tekinthetők meg.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra