Az igazi Tarzan nem őserdőben él, de minden állat imádja

GettyImages-1157629159 (1)

Tarzan alakját Edgar Rice Burroughs amerikai író találta ki 1912-ben. A fiút szülei a dzsungelben hagyják, majmok nevelik fel, ennélfogva különleges kapcsolatot alakít ki minden élőlénnyel. Tarzanról sokféle történetet meséltek már, azokat szokták így nevezni, akik szinte természetfeletti módon értenek az állatok nyelvén.

Mike Holston egy ilyen ember. Modern kori Tarzannak becézik, mivel bármilyen állattal –köztük egzotikus fajokkal – képes kommunikálni és kapcsolatba lépni. Különleges érzékenysége Holstont a sztárok közé emelte, ő pedig népszerűségét arra használja, hogy kiálljon a védelemre szoruló állatok mellett, oktassa az embereket az egzotikus fajokkal kapcsolatos fontos ismeretekről és iskolákat építsen.

Mike Holston, a modern Tarzan

Ma már több mint hatmillióan követik őt Instagram-oldalán, ám mielőtt híres lett, egy egyszerű srác volt Miami környékéről. Egyik szülője sem rakta ki a dzsungelbe az állatok közé, Holstonnak mégis kialakult az a képessége, hogy szót értsen előbb a helyi, később a világ más részeiről származó állatokkal is.

Tinédzserkorában édesanyjával együtt Dél-Floridába költözött, ott él a mai napig, ha épp nem a világot járja. Eleinte önkéntesként dolgozott egy helyi állatkereskedésben, aztán állatkerti gondozóként tanulta meg, hogyan bánjon tigrisekkel és pumákkal, de hüllőház menedzsereként is kipróbálta magát. Az áttörést a 2018 januárjában lehozott WSVN-7-interjú jelentette, amiben bemutatták, Holston hogyan menti a leguánokat a fagyos hőmérséklet elől Miamiban, innentől kezdve olyan ismertté vált, hogy hobbijának szentelhette magát. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mike Holston (@therealtarzann) által megosztott bejegyzés

Így született meg újra a modern Tarzan, aki közösségi médiát használ, interjúkat ad, Will Smithszel pacsizik, járja a világot, és közben állatokat ismer meg és ment ki. Persze felmerül a kérdés, hogy a cuki élőlények csupán arra jók, hogy Holston felsrófolja követői számát, és így még több pénzt keressen? Nem. A férfi nem csak úgy letámad állatokat, komoly stábbal dolgozik azon, hogy a videóra kerülő élőlények biztonságáról és jóllétéről gondoskodjon.

Betartják a biztonsági protokollokat, szerveznek, terveznek, amivel sokkal több munka van, mint amennyi adásba kerül. Ezenfelül Holston továbbra is az oktatást tartja első számú hivatásának, így folyamatosan edukálja az embereket a helyes bánásmódról és a felelős állattartásról. 

Steve Irwin, a nagy példakép

Holston legnagyobb példaképe Steve Irwin ausztrál természettudós, aki 2006-os haláláig rendszeresen szerepelt videóival és fényképeivel a tévében. Főleg krokodilokra vadászott, feleségével a queenslandi Australia Zoo állatkertet működtették, munkásságát pedig két gyermeke folytatja. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek