18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ez a legszexibb és legvonzóbb hajviselet férfiszemmel

GettyImages-807410550

Noha tele vagyunk szőke nős viccekkel, amelyek nem tüntetik éppen túl jó színben fel a világos hajú hölgyeket, a szexszimbólumok és modern dívák jelentős része dönt évtizedek óta a legvilágosabb hajszín mellett. Talán ők is ismerik azokat a tudományos téziseket, miszerint a természetes szőke haj jobb termékenységi mutatókkal jár, s ez az elemi szaporodási ösztön sugallja a férfiaknak a vonzalmat a szőke hajú hölgyek iránt. De persze bőven akadnak, akik másra voksolnak, mert kinek a pap, kinek a papné.

Most akkor melyik?

Ellentmond a fentieknek az a 2000 férfi bevonásával készül vizsgálat, melynek eredménye szerint a legtöbb pasi a hajszínek közül a barnát emelte ki vonzalma tárgyául, szemszín tekintetében pedig a kéket találták a legtöbben nyerőnek. A Badoo kutatása szerint tehát a legszexisebb kombináció a barna hajhoz társuló kék szemszín.

Mégis a szőke?

Ugyanakkor kimutatott tény, hogy a természetes szőke hölgyek ösztrogénszintje magasabb, ezért tudat alatt azt az üzenetet közvetítik a férfiaknak, hogy termékenyebbek más hajszínű társaiknál. 

Ez a szaporodási ösztön játszik közre abban, hogy igen sok férfi önkéntelenül is a szőke nők után fordul meg az utcán.

Ezen a ponton viszont már az ösztönök is megvezethetők, mert ez már akkor is így van, ha a hölgy világos hajszíne nem a természet adománya, hanem egy ügyes fodrászé vagy egy flakon hidrogéné.

Kék szem, hosszú (!), szőkésbarna, dús haj: ezzel a kombóval nehéz hibázni
Kék szem, hosszú (!), szőkésbarna, dús haj: ezzel a kombóval nehéz hibázniCoffeeAndMilk / Getty Images Hungary

Nem csak szín van, árnyalat is

Persze nagyon sok múlik az árnyalatokon is, nem elég csak annyit mondani, hogy valaki fekete, barna, vörös vagy szőke, hiszen minden színen belül többféle árnyalatot különböztetünk meg, így könnyen előfordulhat, hogy míg egy hölgy szépségét hihetetlenül előnyösen kiemeli egy természetesnek tűnő szőke árnyalat, addig ugyanannak a színnek egy másik tónusával már messze nem a legkedvezőbb összhatást éri el. Egy jól eltalált festett szőke elérése érdekében például feltétlenül érdemes mérlegelni a bőrszínt, ami lehet:

  • sötét vagy világos
  • telített vagy telítetlen, azaz élettel teli vagy fakóbb
  • hideg vagy meleg

Jól jön a profi szakvélemény

A fodrászok azt tanácsolják, aki szőkítésben gondolkodik, forduljon szakemberhez, sorozatos kísérletezés, esetleges kudarcok, balsikerű hajviseletek, netán széttöredezett hajzat helyett. A profi tanácsadás és konzultáció után a személyre szabottan kiválasztott, tökéletes árnyalat aztán figyelembe vesz emellett még szemszínt, de akár habitust és egyéniséget is.

Marilyn megalapozta a szőke haj kultuszát, neki még a rövidet is megbocsátották
Marilyn megalapozta a szőke haj kultuszát, neki még a rövidet is megbocsátottákBaron / Getty Images Hungary

Ezek alapján egy szőke hölgy pompázhat akár a világosabb barnához is közelebb álló karamell árnyalatban, a telítettebb és világosabb bőrűeknek igazán ideális mézszínben, az enyhe vöröses ragyogást kölcsönző réz tónusban, a szürkésebb szemhez passzoló elegáns hamvasban vagy a karakteres platinában.

Ugyanígy megkülönböztethetőek hidegebb és melegebb árnyalatok, változatos tónusok barna, vörös, de még fekete hajszín esetén is, de a szín még nem minden.

Hajhossz

A vonzalom tekintetében nem csak a hajszín meghatározó a pasik egybehangzó véleménye szerint. Hihetünk, mondhatunk vagy viselhetünk mi, nők bármit, és bármilyen hosszú hajat, a férfi igazság az, hogy 

a legkívánatosabbnak a hosszú női hajat tartják. 

„Ha rövid a haja, úgy is tetszik…?”

Lehet egy nőnek vagány, előnyös, szexepiles a rövid frizurája, ami egyébként minden tévhittel ellentétben sokszor ahhoz, hogy tökéletes formáját hozza, jóval macerásabb és melósabb, mint a hosszú haj, a férfiak általában mégiscsak ez utóbbit látják vonzóbbnak. A nőnek kellően magabiztosnak, csinosnak, finom arcúnak és bátornak kell lennie, ha tetszeni akar a másik nemnek, és mindezek tudatában mégis a rövid hajat választja. Egyébként megnő, úgyhogy aggodalomra akkor sincs semmi ok, de tanácsos a fickós frizura idején az összhatást egy finom sminkkel, kontúrral és rúzzsal kiemelt szájjal hangsúlyozni, s alkalomhoz, viselethez és vérmérséklethez illő nagyobb fülbevalóval nőiesebbé varázsolni.

Szóval, állítólag a hosszú az igazi…Getty Images Hungary
Szóval, állítólag a hosszú az igazi…Getty Images HungaryValuaVitaly

Pszichológia

A férfiak egyébként, a tudomány szerint, nem tehetnek erről a vonzalmukról sem. Itt is az ösztönök súgnak nekik. Pszichológusok állítják, a hosszabb haj mögött ösztönösen erotikus üzeneteket dekódol a férfiember, és hirtelen felvillan valahol odabent egy kis felkiáltójel…

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra