A mészárlás nem menő, értem? – Kitiltották a Squid Game halloween-jelmezeket a New York-i iskolákból

GettyImages-1236088224

New York állam északi részén három általános iskola is betiltja a Squid Game halloween-jelmezeket a sikershow erőszakos üzenete miatt.

A korlátozás azután történt, hogy a Siracusa-környéki iskolák igazgatói e-mailt küldtek a szülőknek, amelyben azt írták, hogy a diákok a koreai Netflix-sorozatban bemutatott túlélőjáték „egy változatát játszották” – írja a New York Post.

A játék esetleges erőszakos természetével kapcsolatos aggodalmak miatt nem használhatók ezek az eszközök a szünetekben, és nem lehetséges az sem, hogy az iskolában vitassák meg a sorozat történéseit – áll a Mott Road Általános Iskola szülőknek küldött levélben.

Hozzátették, hogy a sorozatban használt jelmezek nem felelnek meg az iskolai jelmezre vonatkozó irányelveinknek, mivel azok erőszakos üzenetet közvetítenek. 

Az irányelvek szerint tehát a sorozat jellegzetes ruháit, vagy az abban feltűnő kellékeket a Sikoly maszkokkal együtt szögre kell akasztani – mondta Craig Tice felügyelő.

Továbbá semmilyen fegyverként értelmezhető tárgyat nem szabad vinni az iskolába, így játékkardot vagy fegyvert sem, a jelmezek pedig nem lehetnek túl véresek vagy ijesztőek, nehogy rossz érzéseket keltsen a fiatalabb diákokban. 

A Squid Game lényege,

hogy 456, anyagi problémákkal küszködő ember meghívást kap egy játékba, amelynek fődíja 45,6 milliárd dél-koreai von – szóval rengeteg pénz, majdnem 12 milliárd forint. A versenyzőknek hagyományos koreai gyerekjátékokat kell játszaniuk, viszont, ha valaki veszít, annak halálos következményei vannak.

A disztópikus sorozatot a szeptemberi debütálást követően 111 millió néző streamelte, ezzel a Netflix valaha volt legnépszerűbb műsorává vált. A sorozat címe magyarul Nyerd meg az életed, és Hvang Donghjok írta és rendezte. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek