Barbados független, Rihanna nemzeti hős lett

GettyImages-1236902145

Rihannát Barbados nemzeti hősének nevezte Mia Mottley miniszterelnök egy rendezvényen, amelyen a sziget új államformáját ünnepelték.

Történelmi pillanathoz érkezett Barbados és Rihanna is, hiszen november 30-ig a sziget  államformája alkotmányos monarchia volt az Egyesült Királyság nemzetközösségének részeként. Az államfői tisztséget eddig a napig II. Erzsébet királynő töltötte be.

December 1-jén azonban az új hivatalos államformája köztársaság, és Rihannát − akit 2018-ban hazája rendkívüli és meghatalmazott nagykövete címmel tüntettek ki −, Mia Mottley, Barbados miniszterelnöke nemzeti hősnek nyilvánította.

A bridgetowni ünnepségen a miniszterelnök a cím átadásakor Barbados nemzeti hősének, Robyn Rihanna Fenty nagykövetnek azt mondta:

„Tündökölj, mint a gyémánt, és szerezz tiszteletet nemzetednek műveiddel, tetteiddel” 

 – utalt Rihanna egyik slágerére, a Diamond című dalra. Az énekesnő egyébként a barbadosi Saint Michaelben született, és a fővárosban, Bridgetownban nőtt fel. Tizenéves korában Evan Rogers amerikai lemezproducer fedezte fel, és hívta meg az Amerikai Egyesült Államokba, hogy készítsen egy demót, aminek eredményeként 2005-ben aláírt a Def Jamhez – írja a The Lines of Best Fit.

GettyImages-1236905848
Pool / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Mustra