Elutazott nyaralni, arra ért haza, hogy halottnak nyilvánították

GettyImages-1285032142
Olvasási idő kb. 2 perc

A kanadai férfi csak nyaralni szeretett volna, de miközben távol volt, a helyi kormányzat halottnak nyilvánította. Levélben is értesítették örököseit, nem is akármiért.

Hosszabb nyaralásra utazott Costa Ricára az a kanadai férfi, akit saját haláláról egy gyorshajtással kapcsolatos bírság behajtását felvezető levélben értesült. 

A québeci igazságügyi minisztérium levélben remélt hagyatékából pénzt, mellyel korábban elkövetett gyorshajtását kellett volna utólag kiegyenlíteni. 

Izgalmas sztorik születnek majd a nyaralásról azután, hogy megoldódott a helyzet
Izgalmas sztorik születnek majd a nyaralásról azután, hogy megoldódott a helyzetDavid Lees / Getty Images Hungary

Saját vélt halálával szembesült a férfi nyaralás után

Azt hitte, ez csak egy vicc – a férfi teljesen ledöbbent a bírságot behajtani kívánó levél szövegén, mely szerint bár ő maga elhunyt, azonban tartozik az államnak egy gyorshajtás összegével. A 34 éves férfi még 2022-ben, levélben támadta meg az akkor szerinte rá tévedésből kirótt gyorshajtás összegét, majd nyaralni ment. 

„Teljesen megfeledkeztem a gyorshajtásomról, de mire visszaértem a nyaralásból, egy levél várt, melyben örököseimtől akarták behajtani az általam kifogásolt összeget” – nyilatkozta, és hozzátette, örül, hogy a levelet ő olvasta el, és nem édesanyja.

Ha elutazom, majd ő egy ilyen levelet olvas, mielőtt visszaérek, vajon mit gondolt volna?

A montreáli férfi megpróbálta bebizonyítani, hogy életben van, de senkivel nem tudott beszélni, aki ilyen ügyben illetékes lett volna. Történetéről több helyi lap és televízió is beszámolt, így sikerült a minisztérium részéről végül választ kapnia, mi is történhetett. 

„A bírságbeszedő tévedésből használt egy hagyatékrendezéshez való levélsablont a gyorshajtás rendezésére” – állt a kormányzattól érkezett e-mailben, a hivatalos szervek pedig a férfi elnézését kérték. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek