Tömegesen vesznek fel veszélyes hiteleket a magyarok

GettyImages-1413927979
Olvasási idő kb. 2 perc

Egy felmérés szerint a magyarok nyolc százaléka vesz fel idén hitelt azért, hogy abból nyaralását finanszírozza: ez veszélyes tendenciát jelent.

A magyarok 71 százalékának nincsen akkora tartaléka, hogy egy ötnapos nyaralást megengedhessen magának, áll a Pénzcentrum cikkében. A K&H Bank reprezentatív felmérése szerint a magyarok szűk harmada, pontosan 30 százaléka készül idén nyáron külföldön kipihenni magát.

Ezért szorulnak ilyen hitelre a magyarok

Mindezért mélyen zsebbe kell nyúlniuk: összességében 10 százalékkal drágultak a magyarok által leggyakrabban látogatott külföldi nyaralóhelyek árai.

A magyarok már nyaralni is hitelből mennének
A magyarok már nyaralni is hitelből mennénekFeng Wei Photography / Getty Images Hungary

Horvátország 11 százalékkal, Szlovénia 10 százalékkal, Olaszország 8 százalékkal drágult, ami a nyaralási költségeket illeti, derül ki a lap cikkéből. 

Az erdélyi vakációra készülők számára nagyon rossz hír, hogy az ide tervezett üdülések esetében 13 százalékos drágulásra kell felkészülni.

A forint gyengülése is kedvezőtlen helyzetbe hozza a magyarokat üdüléseiknél, a szállások ára emelkedett, az éttermekben pedig talán annál is többet kell fizetni, amit itthon, ez így együttesen azzal jár, hogy bizony megérezheti a családi kassza azt, ha valaki tartósabban határainkon kívül pihen.

Vakáció előtt erre is figyelni kell

Amint arról a Dívány is írt, a nyaralási előkészületek közé tartozó pénzváltásra is oda kell figyelni, hatalmas különbségek vannak ugyanis a bankok és a pénzváltók közt kínált vételi és eladási árfolyamok között. Amin viszont semmiképpen nem érdemes spórolni, az az utasbiztosítás. Még Európán belül is érdemes jó konstrukciót választani abban az esetben is, ha egyébként rendelkezel Európai Egészségbiztosítási Kártyával: az ugyanis nem tartalmaz olyan, baleset vagy betegség esetén szükséges szolgáltatásokat, amelyeket egy biztosítás nyújtani tud.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek