Kiáll az LMBTQ-jogok mellett az MTV Europe Music Awards

GettyImages-1171387149

Az MTV Europe Music Awards díjátadóját november 14-én rendezik Magyarországon – jelentették be még kedden, hogy megerősítsék, hogy valóban itt fogják megtartani a rendezvényt.

Mindezt még annak ellenére is, hogy nem is olyan rég fogadta el a parlament a pedofilellenes törvénycsomagot, amely aztán komoly társadalmi vitát indított be, ugyanis széles körben LMBTQ-ellenesnek tartják a jogszabályt. 

Chris McCarthy, az MTV Entertainment Group Worldwide elnöke és vezérigazgatója elmondta, hogy a ceremónia remek alkalom arra, hogy világszerte kiálljon a hálózat a meleg- és a transzjogok mellett abban a közép-európai országban, amely azokat korlátozza – számolt be szavairól a Washington Post.

„Alig várjuk, hogy az esemény apropóján felerősítsük a hangunkat, és szolidárisak legyünk LMBTQ-testvéreinkkel” – mondta McCarthy a The Associated Pressnek adott interjújában. McCarthy kiemelte, hogy

a kormány nem cenzúrázza a televíziós közvetítést,

ahogy az korábban sehol nem történt meg velük. „Nagyon világosan megfogalmaztuk már a kezdetektől fogva, hogy nem engedjük meg a szerkesztői beleszólást, mivel az a művészekre és az általuk létrehozott tartalomra vonatkozik” – tette hozzá.

Kiemelte, ez mindig feltétel, függetlenül attól, hogy éppen melyik országban tartják meg a gálát. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra