Hol van a mai napig Lenin út Magyarországon? Kommunista utcanevek kvíze

komcsi cover

Több mint harminc évvel a rendszerváltozás után még mindig százával találhatók a pártállami időkre emlékeztető utcanevek országszerte. Kvízünkben ezeknek eredtünk a nyomába.

Habár 2013 óta törvény tiltja a 20. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető személyek, szervezetek és kifejezések utcanévként való használatát, máig több mint 700, a szocializmusból itt felejtett közterület található Magyarországon. Az ártatlanabb Élmunkás, Úttörő, Felszabadulás, Gagarin utcák/utak/terek különösen gyakoriak, de néhol még a Tanácsköztársaság és a bolsevik mozgalom ma már egyértelműen negatív megítélésű figuráinak emléket állító Kun Béla, Szamuely és Lenin utcák is előfordulnak.

Meg tudod mondani, hol találhatók az alábbi kommunista utcanevek?

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek