Ha ráuntál már a megszokottra: 11 kevésbé ismert karácsonyi dal, sztár előadóktól

GettyImages-867906468

Eleged van már a Last Christmas-ből, és a könyöködön jön ki Mariah Carey slágere, az All I Want For Christmas Is You? Kevésbé ismert karácsonyi számokat gyűjtöttünk csokorba olyan előadóktól, akikről nem is tudtad, hogy készítettek dalt az év legjobban várt ünnepe alkalmából.

Queen: Thank God It’s Christmas

A Queen 1984 karácsonyára időzített felvétele igazi kuriózum, ugyanis kizárólag kislemezen jelent meg, albumon hosszú évekig nem volt hozzáférhető – a Brian May gitáros és Roger Taylor dobos által közösen írt szerzemény nem aratott nagy sikert, csupán a brit slágerlista 21. helyére sikerült felkapaszkodnia annak idején.

Bryan Adams: Christmas Time

A legnépszerűbb kanadai pop-rock zenész karácsonyi dala szintén nem került fel egyetlen nagylemezre sem, sőt, eredetileg egy kizárólag a rajongói klub tagjai számára hozzáférhető kislemezen jelent meg 1985 decemberében. Idővel mégis népszerű lett, az énekes szülőhazájában máig gyakran játsszák a rádiók karácsony táján.

AC/DC: Mistress for Christmas

A hard rock ausztrál fenegyerekeinek 1990-es, The Razor’s Edge című albumán hallható ez a felvétel, amelyben Brian Johnson énekes stílszerűen azt kívánja, bárcsak kapna egy bomba nőt az ágyába karácsonyra.

Paul McCartney: Wonderful Christmastime

John Lennon 1971-es felvétele, a Happy Xmas (War Is Over) máig hihetetlenül népszerű karácsonyi dalnak számít, egykori zenekartársa, Paul McCartney ellenben kevésbé szerencsés ünnepi szerzemények terén: 1979-ben megjelent felvétele, a Wonderful Christmastime annak idején épphogy csak befért az amerikai és brit százas toplistára, később pedig minden idők legrosszabb karácsonyi dalának választották egy szavazás alkalmával.

*NSYNC: Merry Christmas, Happy Holidays

A ’90-es évek egyik legnépszerűbb fiúcsapatának karácsonyi dala, amely az 1998-as Látástól Mikulásig című Disney-vígjátékban is elhangzik, az ominózus korszak tömény lenyomatát adja.

The Backstreet Boys: Christmas Time

Természetesen a korszak másik legsikeresebb fiúzenekara sem volt rest egy karácsonyi slágerrel előrukkolni, amelyet másfél évtizeddel később, 2012-ben folytatás is követett.

Ludacris: Ludacristmas

A rapper szintén egy filmhez, a 2007-es Télbratyó című vígjátékhoz – amelyben Vince Vaughn a Mikulás jóval kevésbé sikeres testvérét alakítja – készített karácsonyi felvételt.

The Ramones: Merry Christmas (I Don’t Want to Fight Tonight)

A punk keresztapjainak 1989-ben megjelent felvétele szerint még a legbalhésabb családoknak sem érdemes vitával tölteniük az ünnepeket.

Blink-189: I Won’t Be Home For Christmas

A ’90-es évek legsikeresebb pop-punk bandája sem maradt el a nagy elődök mögött: a Blink-189 karácsonyi dala 1997-ben eredetileg csak rádiós sugárzásra szánt kislemez formájában jelent meg, csupán négy évvel később adták ki széles körű forgalmazásban.

The Killers: Don’t Shoot Me Santa

A Las Vegas-i illetőségű rockzenekar, akik 2008-ban Human című számukkal robbantak be igazán a köztudatba, két karácsonyi dalt is kiadtak, kizárólag online letölthető formában: a kettő közül a 2007-es Don’t Shoot Me Santa az emlékezetesebb, amelyben énekesük a Mikuláshoz könyörög, hogy csőre töltött fegyverével ne lője le őt.

Lady Gaga: Christmas Tree

A tizenkétszeres Grammy-díjas énekesnő 2008 karácsonyán lepte meg rajongóit egy rendhagyó ünnepi kislemezzel, amelyben a francia DJ-producer, Space Cowboy is közreműködött.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek