Visszaállítják a határellenőrzést: erre számíthatnak azok, akik meg akarják nézni a válogatottat

GettyImages-2154159945
Olvasási idő kb. 2 perc

Németország a labdarúgó-Európa-bajnokság miatt ismét visszaállítja a határellenőrzést. Az ország minden határátkelő helyén kontrollal várnak.

Egy hónapon keresztül, június 7-től ismét ellenőrzésre kell számítanunk a német határon. A szigorítás oka a foci-Európa-bajnokság. 

Bár a megnövekedett, migrációs határátlépések száma miatt a keleti határokat ez elmúlt években már ellenőrizte a Bundespolizei, a futball-Európa-bajnokság ideje alatt az összes határátkelőhelyre kiterjesztették a kontrollt, mely mától érvényes, és egészen az Európa-bajnokság végéig tart majd.

A meccsekre érkezők miatt szigorodik a határellenőrzés Németországban
A meccsekre érkezők miatt szigorodik a határellenőrzés NémetországbanLighthouse Films / Getty Images Hungary

Rendőrök végzik majd a határellenőrzést

Ahogy azt az Exonomx megírta, a német szövetségi belügyminisztérium a Franciaországgal, a Benelux-államokkal, és Dániával közös szakaszokra is kiterjeszti a közúti határellenőrzést a labdarúgó-Európa-bajnokság biztonságának garantálása érdekében.
Nem csak az autóval vagy tömegközlekedéssel érkezők számíthatnak kontrollra a német határállomásokon, átmenetileg a repülőtereken és a kikötőkben is átalakítják a belépési rendszert.
Ellenőrzik a schengeni övezetből érkező látogatókat is, akik alapesetben szabadon beléphetnének az országba. A cél az iszlamista terroristák, a futballhuligánok, illetve a kiberbűnözés kiszűrése. 

A határőrök nem pihenhettek eddig sem

A német határellenőrzést még 2015-ben az Ausztriával közös határon vezették be a Kelet-Európából érkezők nagy száma miatt. Tavaly októberben pedig szintén a növekvő migrációs nyomás okán rendelt el állandó ellenőrzést a belügyminiszter a Lengyelországgal, Csehországgal és Svájccal közös határokon az embercsempészet elleni küzdelem és az illegális migráció korlátozása érdekében. A szigorításokat egészen december közepéig meghosszabbították. 
A németországi labdarúgó-Európa-bajnokság június 14-től július 14-ig tart, így eddig az időpontig biztosan számíthatunk útlevélvizsgálatra, ha átkelünk a német országhatáron. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek