Egyperces kvíz: London lángokban. Melyik évben járunk?

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Az újkorban járunk: Londonban tűz keletkezik az egyik királyi pékségben, ami hamar elszabadul, és a tűzvész négy napon át pusztítja az angol fővárost, 13 200 házat elpusztítva. Sokan lincselések és utcai erőszak áldozatává válnak a fejetlenségben.

Idehaza márciusban házasságot köt I. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona, ezzel Rákóczi bekapcsolódik az októberben kezdődő Wesselényi-összeesküvésbe. I. Lipót Habsburg császár és magyar király szintén ebben az évben házasodik, feleségül veszi IV. Fülöp spanyol király lányát, Margitot.

Franciaországban a korszak legsikeresebb színpadi szerzője, Molière két komédiával is jelentkezik: ebben az évben mutatják be A mizantrópot és A botcsinálta doktort.

Melyik évben járunk?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Fejtsd meg a tegnapi feladványt is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra