Egyperces kvíz: Saul fia, terrorizmus, Népszabadság – Melyik évben járunk?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Eddigi évszámos kvízeinkben a távolabbi múltba, legtöbbször legalábbis évtizednyi távolságba mentünk vissza. Ma nem utazunk ilyen messzire: elöljáróban annyit segítünk, hogy a nemsoká felsorolt események az elmúlt 10 éven belül történtek.

Ahogy mindig: ma is állításokat sorolunk fel, amelyekkel kapcsolatban neked azt kell eldöntened, hogy melyik évre vonatkoznak. Melyik évben történt tehát, hogy a 88. Oscar-gálán Nemes Jeles László Saul fia című filmje nyerte el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat, a nyár folyamán több terrortámadás is történt, többek között Nizzában, Würzburgban és Münchenben, illetve hogy a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a kiadó felfüggesztette? Már tudod is?

Melyik évben járunk?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

A tegnapi Egyperces is ilyen könnyen ment?

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.