Egyperces kvíz: Mikor halt meg George Floyd?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Mai kvízünk abból a típusból való, amiben rendszeres időutazásra hívjuk olvasóinkat, és igyekszünk minél nagyobbat tekerni az időkeréken, folyjanak csak jól egybe a régi események. Ma viszont csak egészen kicsit tekerünk, végállomásunk a közelmúlt egyik éve. Történtükkor sokakat megmozgató eseményeket sorolunk, amikkel kapcsolatban nem is olyan könnyű megmondani, hogy egy, kettő, esetleg három évvel ezelőtt történtek. 


Melyik évben történt, hogy röviddel a felszállás után Teherántól északnyugatra – fedélzetén 176 emberrel – lezuhant az Ukraine International Airlines Boeing 737–800-as repülőgépe, amelyet iráni légvédelmi rakétával lőttnek le tévedésből, egy erőszakos rendőri intézkedés során életét vesztette George Floyd afroamerikai férfi Minneapolisban, és felmondott az Index.hu, Magyarország egyik legnagyobb hírportálja szerkesztőségének jelentős része, miután korábban a portál főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot eltávolították pozíciójából?

Fogadok, hogy van már tipped!

Melyik évben járunk?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Tegnap is így vágott az eszed? 

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra