Egyperces kvíz: VIII. Henriknek tényleg voltak fenéktörlő szolgái?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Egy fárasztó strandolós, pihenős hétvége után nem is olyan könnyű visszarázódni a munka világába, igaz? Hétfői kvízünk ezen is segít: a hét első napján ugyanis meghökkentő állításokat hozunk, amik egyből felviszik a pulzust és kiélesítik az elmét. A két – egyébként egyformán hihetetlen – állítás közül az egyik majdnem, a másik maradéktalanul igaz, olvasóinknak pedig azt kell eldönteniük, melyik a száz százalékig valós állítás. 

Nos, mit gondolsz, igaz lehet, hogy a hírhedt VIII. Henrik külön szolgákat alkalmazott, hogy legyen, aki kitörli királyi fenekét? És az, hogy Oliver Cromwell 20 évre betiltotta a pitefogyasztást?

Melyik állítás igaz?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Vasárnap volt időd játszani?

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra