Egyperces kvíz: Melyik évben született Faludy György?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Szerdai kvízünk az időutazós típus: ma is arra kérünk, hogy kalandozz velünk az időben és kicsit persze a térben is. Néhány nevezetes világeseményt, esetleg magyar vonatkozású történést, születést vagy épp halálozást emlegetünk fel az adott évből, neked pedig az a feladatod, hogy a felsorolás alapján dönts a három lehetséges megoldásról. Jöhet a mai feladvány? 

Nos, melyik évben történt, hogy kitört a szatmárököritói tűz, Magyarország ez idáig legtöbb halálos áldozatot követelő tűzesete, melyben 312 ember vesztette életét és további 99 sérült meg, megszületett Major Tamás színész és Faludy György magyar költő, valamint elhunyt Mikszáth Kálmán író?

Melyik évben járunk?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

A tegnapi feladvány nagyon könnyű volt, ugye? 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra