Egyperces kvíz: Charlie-ról vagy Rózsiról van szó?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Nahát, hogy lett máris csütörtök? Villámgyorsan elmegy a hét, főleg, ha az ember kvízezik is közben, ugye? Csütörtöki kvízünk felépítése a szokásos: ismert emberekről, karakterekről hozunk állításokat. A kijelentések nagy része mindkettejükre igaz, az összes azonban csak az egyikükre. Neked azt kell eldöntened, ma melyikükre gondoltunk! Mai kvízünkben két közkedvelt zenész közül kell kiválasztanod azt, akire az összes állítás illik. 

Nos, Horváth Károly vagy Demjén Ferenc az a vidéki városban, az 1940-es évek második felében született jellegzetes orgánumú magyar énekes, dalszerző és hangszeres zenész, aki nemcsak együttesét erősítette, hanem jelentős szólókarriert is épített, akit a nagyközönség jellemzően a becenevén emleget, és aki több eMeRTon-díja mellett Kossuth-díjjal is büszkélkedhet?

Biztos tudod már, ugye? 

Kiről van szó?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Tegnap is jól feleltél? 

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra