Egyperces kvíz: Mindent tudsz az Alien-filmekről?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Mindannyiunk kedvenc sci-fi-horror filmsorozata több szempontból is úttörő: nem sokszor fordul például elő, hogy rémfilm főszereplőjét Oscarra jelöljék, mint ahogy az is szokatlan volt a hetvenes évek végén, hogy egy ilyen alkotás végsőkig küzdő, sportosan izmos, trikós főhőse nő legyen. 

És mi az, ami ennél is ritkábban történik meg? Az, hogy egy filmsorozat második, harmadik, de még negyedik része, sőt utólag készült előzményfilmjei is sikert arassanak rajongók és kritikusok körében egyaránt. Az Alien-filmeknek még ez is sikerült. Ma az Alien-franchise-hoz kapcsolódóan hozunk két állítást, amelyek közül csak az egyik igaz maradéktalanul. Neked azt kell eldöntened, melyik. 

Nos, mit gondolsz, igaz lehet, hogy A nyolcadik utas a halálban az arctámadó figurájának elkészítéséhez bárányvesét és beleket, az azt boncolós részhez pedig többek között kagylót és osztrigát használtak a készítők? Na és az, hogy a szuperhős Ripley karaktere csak utólag került bele a forgatókönyvbe? 

Készen állsz a tippelésre? 

Melyik állítás igaz?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

És tegnap? Játszottál, ugye? 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

lo

Oszd meg másokkal is!
Mustra